Σε λίγο θα σκοτώνονται για τους τράφους στην... Αμερική!

Κώστας Μπογδανίδης
Κώστας Μπογδανίδης

Έχει ο καθένας ένα όπλο και σκοτώνει δι ασήμαντον αφορμήν...Καλά δεν παραδειγματίζονται από μας;

 

Του Κώστα Α.Μπογδανίδη

 

Είναι να μην ανησυχείς με αυτά που συμβαίνουν; Επικίνδυνα και ντροπιαστικά γεγονότα. Μόνο τρόπο και αποτροπιασμό προκαλούν τα ένοπλα περιστατικά βίας . Ένας τόπος τόσο όμορφος , που θέλει να λέγεται πολιτισμένος να γίνεται αρένα μέσα στην οποία σφάζονται χωρίς λόγο άνθρωποι;

Χαμός, στην κυριολεξία , γίνεται στην …Αμερική με την οπλοκατοχή και την οπλοχρησία… Για να παραφράσω τον δικό τους, Λύντον Τζόνσον, «τα όπλα είναι σύμβολα της ανθρώπινης αποτυχίας», αλλά δεν το ξέρουν καν.

Σε αυτή την ωραία χώρα ο καθένας μπορεί να έχει ένα όπλο και να σκοτώσει τον άλλο. Να έχει διαφορές με τον γείτονα και να τον «καθαρίσει». Ακόμη και για ψύλλου πήδημα. Γιατί του είπε μια κουβέντα πάνω στα νεύρα του, γιατί ήταν μεθυσμένος, γιατί πείραξε τον σκύλο, γιατί έβαλε τον φράχτη πιο εκεί, γιατί πέταξε τα σκουπίδια στον κάδο του. Ο άλλος μπουκάρει σε ένα σχολείο, σε ένα πανεπιστήμιο,  πάει στην αγορά και να καθαρίσει μερικούς γιατί άκουγε φωνές. Τον επηρέασαν τα Νεφελίμ και οι δυνάμεις «Εψιλον» ή άκουγε κάτι για τη μάνα του, τον πατέρα του, τους ζωντανούς και τους νεκρούς της οικογένειας.

Οργισμένοι νέοι, κάτι τρελαμένοι εθνικιστές, κολλημένοι με τα όπλα , ενίοτε , ψυχάκηδες δεν έχουν πλέον κανένα φραγμό, κανένα ενδοιασμό να αφαιρέσουν μια ανθρώπινη ζωή!

Οι αριθμοί τρομάζουν στην… Αμερική. Δεν είναι μόνο το μακελειό στο Τέξας , στην Οκλαχόμα , το Τενεσί, τη Νέα Υόρκη. Παντού ένοπλη βία. Περισσότεροι από 124 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 325 τραυματίστηκαν σε τουλάχιστον 300 επεισόδια με πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε όλη την επικράτεια μόνο σε μία μέρα, στις αρχές του Ιουνίου!

Είναι πια πολύ σοβαρό το πρόβλημα της οπλοκατοχής και της οπλοχρησίας στην…Αμερική. Κάπως πρέπει να το λύσουν γιατί υπάρχει κίνδυνος να επεκταθεί και σε άλλες κοινωνικές δραστηριότητες. Είναι πολύ πιθανόν να δούμε στην... Αμερική αίσχη, να γίνονται θηρία οι άνθρωποι και να συνεχίζουν να σκοτώνουν «δι ασήμαντον αφορμήν».

Το κάνω εικόνα και τρέμω στην ιδέα άνθρωποι πολιτισμένοι και φιλήσυχοι να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους. Ποιο νόμο; Τίποτα δεν υπολογίζουν! Σαν να τους βλέπω με ειδικές στολές πχ μαύρο υποκάμισο ακομβίωτο , αγιοκωνσταντινάτο και «φτιαγμένα» αυτοκίνητα διπλοκάμπινα, φιμέ τζάμια και πλεκτό στο μπροστινό παρμπρίζ να γυρίζουν τις φάρμες και τα σαλούν πίνοντας «κούπες». Να επιστρέφουν στο σπίτι ολομέθυστοι, νέοι και ακάτεχοι κι αν δεν σκοτωθούν σε ένα δρόμο της Νεβάδας μπορεί να βρεθεί κάποιος άτυχος μπροστά τους! Όταν φέρεις πάνω σου το όπλο μπορείς και εύκολα να το χρησιμοποιήσεις! Κι αν δεν έχεις πρόχειρο όπλο «δικαιάσαι» να χρησιμοποιήσεις…κατσούνα! Ανεξέλεγκτες καταστάσεις μπορεί να δημιουργηθούν στην …Αμερική όσο ο νόμος δεν επιβάλλεται και δεν υπάρχει αφαίρεση των όπλων, εφαρμογή σκληρών κι αυστηρών μέτρων για την πάταξη των παρανομούντων.

Που θα πάει όλο αυτό το πράγμα; Θα φτάσουν οι Αμερικάνοι να σκοτώνουν για ένα τράφο, για ένα «ida mre xanoigeis»; Προκαλεί θλίψη η σκέψη και μόνο πως ένας σπουδαίος λαός με ιστορία- έστω και πρόσφατη- ένα περήφανος τόπος να αφήνει να γίνονται αυτά τα αίσχη!

 Είμαστε οι τελευταίοι που μπορούμε και θέλουμε να κάνουμε μαθήματα σε άλλους, αλλά στην Κρήτη έχουμε αλλάξει επίπεδο. Δεν βλέπουν  οι Αμερικάνοι πως έχουμε αποφασίσει να λύνουμε τις διαφορές μας με πολιτισμένο τρόπο; Πως με διάλογο και υπεύθυνη στάση ξεπερνάμε όλα μας τα προβλήματα; Πως σεβόμαστε τη ζωή του άλλου και τη δική μας; Πως γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι κάθε οπλοφορία οδηγεί στη χρήση και αυτό σε τετελεσμένα γεγονότα που καταστρέφουν οικογένειες και κοινωνίες. Εμείς ξέρουμε πια ότι ο πίνων μεθά και ο παίζων (μπαλωθιές) χάνει.

Πραγματικά δεν ξέρω που το πάνε οι…Αμερικάνοι. Αν συνεχίσουν να αλληλοσκοτώνονται χωρίς λόγο. Οδηγούνται στην καταστροφή. Κι ευτυχώς που δεν έχουνε και πολλούς τράφους στην Αμερική , αλλιώς δεν θα χε πομείνει αρθούνι!

 

δημοσιεύθηκε στο ΣΤΙΓΜΑ της Πατρίδος
 

Δείτε επίσης:

"Ούτε θυμάμαι πόσες έριξα" - Τι είπε ο 44χρονος για το φονικό στον Μυλοπόταμο

«Θα μπουν εκεί που είναι ο αδελφός μου…», λέει ο Μιχάλης Χαριτάκης

Τρεις βολίδες στο σώμα του 22χρονου Κωστή - Προθεσμία για την Παρασκευή πήρε ο 44χρονος


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ