Στο χέρι μας είναι να μην ξανακάνουμε το 2....3!

Ο Δεκανέας Αλλαγής
Ο Δεκανέας Αλλαγής
Στο χέρι μας είναι να μην ξανακάνουμε το 2....3!

Ό,τι ανεβαίνει, κατεβαίνει κι ό,τι γυρίζει σταματά, που έλεγε και το παλιό τραγούδι. Στο χέρι μας είναι να κρατήσουμε υπό έλεγχο την κατάσταση, στο χαρακτήρα μας επαφίεται να μην ξανακυλήσουμε

 
 
Γράφει ο Δεκανέας Αλλαγής
 
Αναμφισβήτητα ήταν μια αποκατάσταση της επιδημιολογικής τάξης για το Ηράκλειο, η αλλαγή επιπέδου επιτήρησης που ανακοίνωσε χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς και η ολίσθηση στο επίπεδο 2, του χάρτη για την περιοχή.
Ήτανε δίκαιο, έγινε πράξη, που έλεγε κι ένα παλαιότερο πολιτικό σύνθημα. Δεν μπορεί Χανιά, Ρέθυμνο και Λασίθι να βρίσκονταν δυο επίπεδα κάτω, ανεξαρτήτως πως όλο αυτό το διάστημα με τα σκαμπανεβάσματα του αριθμού των κρουσμάτων, δώσαμε δικαιώματα και δείξαμε πως το Ηράκλειο ήταν ο αδύναμος κρίκος της γενικά αρκετά καλής εικόνας της Κρήτης.
 
Όμως όλα αυτά είναι σχετικά. Δεν θέλει πολύ να περάσουμε στο άλλο άκρο. Άλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν με σκεπτικισμό την αλλαγή επιπέδου από το 3, στο 2, καθώς η συμπεριφορά στη χώρα μας, έδειξε και μετά το πρώτο κύμα πανδημίας, πως εύκολα με την διάθεση χαλάρωσης και ατομικής και κοινωνικής αυτοεπιβεβαίωσης που δείχνουμε,να φτάσουμε σε αντικοινωνικές συμπεριφορές και να να βγάλουμε τον κακό μας εαυτό.
Παράδειγμα προς αποφυγήν, ας είναι η Θεσσαλονίκη, που μερικές εβδομάδες πριν, αποτελούσε πρότυπο, πριν κατρακυλήσει μεμιάς στα επίπεδα του lockdown!
 
Όλα είναι σχετικά και υπό προθεσμία λοιπόν, ειδικά όταν σε επίπεδο χώρας, τα νούμερα ξεφεύγουν και απογειώνονται μέχρι να πεις... ουφ ανασάναμε! Ας μην το εκλάβουμε λοιπόν ούτε ως νίκη, αλλά ούτε κι ως δικαίωση. Απλά μια ανακούφιση και μια ευκαιρία για αναστοχασμό.
 
Ό,τι ανεβαίνει, κατεβαίνει κι ό,τι γυρίζει σταματά, που έλεγε και το παλιό τραγούδι. Στο χέρι μας είναι να κρατήσουμε υπό έλεγχο την κατάσταση, στο χαρακτήρα μας επαφίεται να μην ξανακυλήσουμε ( διότι όλα αυτά είναι εκτός από υγεία, είναι και επιβάρυνση της οικονομίας ) και ας ευχηθούμε πως ο καλός Θεός της Κρήτης, θα φέρει μετά τις βροχές, ξανά το όψιμο καλοκαιράκι, ώστε να αποφευχθούν οι συναθροίσεις στους κλειστούς χώρους και όλα όσα κουβαλάει μαζί του ο χειμωνιάτικος καιρός!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ