Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα στη χώρα - Κλειστά στο Ηράκλειο

Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα στη χώρα - Κλειστά στο Ηράκλειο

Λόγω των ενδιάμεσων εκπτώσεων - Τι διευκρινίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου

καταστήματα λιανικού εμπορίου, τα σούπερ μάρκετ και τα κομμωτήρια λειτουργούν κανονικά σήμερα σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου και έχει ήδη γράψει το cretalive, η αγορά στο Ηράκλειο, σήμερα Κυριακή, δεν θα λειτουργήσει. 

Στα καταστήματα που λειτουργούν σήμερα, υπάρχουν και προσφορές, καθώς οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Μαΐου, λόγω της αργίας του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, ξεκίνησαν από την Τετάρτη 5 Μαΐου και θα λήξουν το Σάββατο 15 Μαΐου.

Ετσι, σήμερα είναι η πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εαρινών εκπτώσεων με ανοιχτά τα καταστήματα και τους καταστηματάρχες να έχουν μεγάλες προσδοκίες για κίνηση στους εμπορικούς και κεντρικούς δρόμους των περιοχών.

Δικαίωμα λειτουργίας εκτός από τα κομμωτήρια έχουν και οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωση, μανικιούρ, πεντικιούρ κλπ).

Τα εμπορικά καταστήματα, τα σούπερ μάρκετ και τα κομμωτήρια που θα ανοίξουν θα λειτουργήσουν από τις 11:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα.

Η διευκρίνιση του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου

Όπως είχε επισημάνει στην ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις σε τοπικό επίπεδο είχαν πραγματοποιηθεί τον περασμένο Μάρτιο, Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του είχε τονίσει:

"Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 4328/24.11.2020 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηράκλειου,

1. η πρώτη ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος έχει προσδιοριστεί για το χρονικό διάστημα από 01 Μαρτίου έως 15 Μαρτίου 2021,

2. η Κυριακή που επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στο διάστημα αυτό είναι στις 07 Μαρτίου 2021.

Άρα τα καταστήματα του Ηρακλείου την Κυριακή 9 Μαΐου είναι κλειστά".

Πηγή: iefimerida.gr, cretalive.gr

Διαβάστε επίσης:

Κλειστά τα καταστήματα στο Ηράκλειο την Κυριακή 9 Μαΐου

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ