«Εργάνη»: Στις 60.000 υπολογίζονται οι αιτήσεις για τα 800 ευρώ την πρώτη ημέρα

«Εργάνη»: Στις 60.000 υπολογίζονται οι αιτήσεις για τα 800 ευρώ την πρώτη ημέρα

Τι εκτιμούν πηγές του υπουργείου Εργασίας

Με ικανοποιητικό ρυθμό ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα υποβολής των αιτήσεων από τους εργαζόμενους στο «ΕΡΓΑΝΗ» για τη λήψη του επιδόματος των 800 ευρώ.

Πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανέφεραν, ότι μέχρι αργά τη νύχτα της Τετάρτης, είχαν υποβληθεί 50.000 αιτήσεις, και εκτίμησαν ότι μέχρι τα μεσάνυχτα θα έφταναν τις 60.000.

Υπενθυμίζεται ότι, στην υπεύθυνη δήλωση που καλούνται να υποβάλουν οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων, των οποίων, είτε η επιχειρηματική δραστηριότητα έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής, είτε πλήττονται σημαντικά λόγω του κορωνοϊού (βάσει των οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας - ΚΑΔ), εκτός των προσωπικών τους στοιχείων και του αριθμού πρωτοκόλλου καταχώρισης της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» (τα οποία αντλούνται αυτόματα από το σύστημα) συμπεριλαμβάνονται και τα στοιχεία του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού τους (ΙΒΑΝ).

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν και το αν μισθώνουν κύρια κατοικία, καθώς και τα στοιχεία του εκμισθωτή και του μίσθιου ακινήτου, προκειμένου να τύχουν της έκπτωσης.

Πηγή: iefimerida.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ