Γ. Λογιάδης: Ανεφάρμοστη η ΚΥΑ για την επιδότηση πληγεισών επιχειρήσεων

Γ. Λογιάδης: Ανεφάρμοστη η ΚΥΑ για την επιδότηση πληγεισών επιχειρήσεων

Ερώτηση στη βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25

Το ζήτημα της ΚΥΑ που προβλέπει την επιδότηση των πληγεισών  από την πανδημία επιχειρήσεων φέρνει στη βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης, καθώς όπως διατείνονται οι λογιστές, τα προβλεπόμενα από την εν λόγω απόφαση είναι ανεφάρμοστα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Λογιάδης στην ερώτησή του αναφέρει:

"Μη εφαρμόσιμη χαρακτηρίζεται από τους λογιστές η ΚΥΑ που εκδόθηκε το Σάββατο 29 Μαΐου 2021, σχετικά με τη διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το προσωρινό μέτρο ενίσχυσης με τη μορφή επιδότησης πάγιων δαπανών σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της πανδημίας

Η επιδότηση των πάγιων δαπανών των επιχειρήσεων, είναι αδύνατη χωρίς την υποβολή του Ε3 (κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα).

Η προϋπόθεση της υποβολής του Ε3 του φορολογικού έτους 2020 μέχρι 17 Ιουνίου 2021, για την οριστικοποίηση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος, είναι ανέφικτο να υλοποιηθεί μέσα στην προθεσμία που έχει τεθεί, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η φόρμα του εντύπου Ε3 δεν είναι διαμορφωμένη ακόμα με τα φετινά δεδομένα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε άμεση αποσύνδεση της υποβολής του εντύπου Ε3 2020, από την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του προγράμματος παγίων δαπανών;"

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ