ΟΕΣΚ: Να ενταχθεί το εμπόριο στα προγράμματα επανεκκίνησης της αγοράς

ΟΕΣΚ: Να ενταχθεί το εμπόριο στα προγράμματα επανεκκίνησης της αγοράς

Επιστολή στους Υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομίας

Την ένταξη του εμπορίου στα προγράμματα επανεκκίνησης της αγοράς, ζητά με επιστολή του προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομίας, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης. "Το λιανεμπόριο δυστυχώς εξαιρείται από την προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας και δεν χρήζει της ανάλογης στήριξης με τους άλλους κλάδους   και αυτό δημιουργεί όχι μόνο αίσθημα αδικίας αλλά και δεν του αφήνει περιθώρια να εισέλθει  σε μια σχετική κανονικότητα" τονίζεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Αναλυτικά: 

Η επόμενη μέρα του εμπορίου που είναι ήδη επιβαρυμένο από την έλλειψη ρευστότητας, τα συσσωρευμένα χρέη της πανδημίας και τα προβλήματα, έχουν ως αποτέλεσμα οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις να υφίστανται ισχυρότατους κλυδωνισμούς.

Ο αποκλεισμός του λιανεμπορίου από τα προγράμματα επανεκκίνησης της αγοράς, δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα και ένα αβέβαιο μέλλον, που αν δεν ληφθούν άμεσα και στοχευμένα μέτρα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την επανεκκίνηση του εμπορίου, δυστυχώς στο τέλος της πανδημίας θα μετράμε χιλιάδες λουκέτα και ένα κλάδο να αφανίζεται με συνέπειες οικονομικές, κοινωνικές, ανεργία.

Το λιανεμπόριο δυστυχώς εξαιρείται από την προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας και δεν χρήζει της ανάλογης στήριξης με τους άλλους κλάδους   και αυτό δημιουργεί όχι μόνο αίσθημα αδικίας αλλά και δεν του αφήνει περιθώρια να εισέλθει  σε μια σχετική κανονικότητα.

Η στήριξη που έχει λάβει ως τώρα δεν καλύπτει τα ιδιαίτερα προβλήματα και χαρακτηριστικά του και βρισκόμαστε σε ένα αδιέξοδο με πολλά χρέη.

Θα πρέπει οπωσδήποτε να δοθεί οικονομική ενίσχυση στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις,  ώστε να υπάρξει ισόρροπη και βιώσιμη επανεκκίνηση του λιανεμπορίου.

Ζητάμε από την Πολιτεία να υπάρξει άμεσα ένα Πρόγραμμα Επανεκκίνησης του Λιανεμπορίου, στο οποίο να προβλέπεται και η συμμετοχή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ατομικών επιχειρήσεων που δεν απασχολούν προσωπικό, με στοχευμένα μέτρα για την ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη τους.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ