Πλήγμα για τις μικρές επιχειρήσεις στην Ευρώπη οι καραντίνες

Πλήγμα για τις μικρές επιχειρήσεις στην Ευρώπη οι καραντίνες

Μπάρ, εστιατόρια και τα περισσότερα καταστήματα σε όλη την Ουαλία είναι κλειστά εξαιτίας της καραντίνας. Η τοπική κυβέρνηση στο Κάρντιφ έχει επιβάλει το πλέον αυστηρό lockdown σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, διάρκειας 17 ημερών αρχής γενομένης από την περασμένη Παρασκευή.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι κλειστές, ενώ οι μαθητές του γυμνασίου θα παρακολουθούν τα μαθήματά τους μέσω ίντερνετ και οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Η Μεγάλη Βρετανία μετρά τα περισσότερα κρούσματα σε όλη την Ευρώπη με τον αριθμό τους να ξεπερνά τις 44.000. Μόνο στην Ουαλία, με πληθυσμό 3 εκατομμυρίων, περισσότεροι από 1700 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον COVID-19.

Για το δεύτερο κύμα της πανδημίας προετοιμάζεται η Ιταλία με τις αρχές να θέτουν σε εφαρμογή νέα αυστηρότερα μέτρα με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Στο Μιλάνο έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα με τα εστιατόρια και τα μπαρ να κλείνουν στις 11 το βράδυ. Για πολλές επιχειρήσεις που έχουν ήδη πληγεί από την προηγούμενη καραντίνα, τα νέα περιοριστικά μέτρα μπορεί να αποδειχτούν καταστροφικά και να τις οδηγήσουν στην χρεωκοπία.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ