Ξεκινά ο διαγωνισμός για το τρίτο κομμάτι του ΒΟΑΚ

Ξεκινά ο διαγωνισμός για το τρίτο κομμάτι του ΒΟΑΚ

Έργο προϋπολογισμού 186 εκατ. ευρώ

Στην προκήρυξη του ανοιχτού, διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού για την κατασκευή του τρίτου τμήματος του ΒΟΑΚ, "Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος", ένα έργο μήκους 14 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 186 εκατ. ευρώ, προχώρησε το Υπουργείο Υποδομών-Μεταφορών.

Σκοπός του έργου είναι η λειτουργική αναβάθµιση, βελτίωση και εκσυγχρονισµός του οδικού τµήµατος του ΒΟΑΚ για την αύξηση της ασφάλειας των σηµερινών και µελλοντικών µετακινήσεων και την περαιτέρω ανάπτυξη της Κρήτης.

Η χρηματοδότηση του θα καλυφθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τι προβλέπει το έργο

Το έργο "Μετατροπή σε αυτοκινητόδρομο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, τμήμα: Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου" αφορά στη μελέτη και κατασκευή των έργων βελτίωσης του τμήματος "Νεάπολη-Άγ. Νικόλαος” του ΒΟΑΚ, με διαπλάτυνση της υφιστάμενης οδού, συνολικού μήκους 14,00 χλμ., και τη μετατροπή του σε αυτοκινητόδρομο.

Το συγκεκριμένο τμήμα, όπως αναφέρει το capital.gr,  αποτελεί τη συνέχεια προς τα ανατολικά του τμήματος "Χερσόνησος-Νεάπολη”, θα υλοποιηθεί με βελτίωση της διατομής και της γεωμετρίας της υφιστάμενης σήμερα ΝΕΟ Νεάπολη-Άγ. Νικόλαος και αποτελεί μέρος του συνολικού έργου του ΒΟΑΚ, που αναπτύσσεται σε μήκος περίπου 300 χλμ. και εκτείνεται από την Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία.

Αναλυτικά, το έργο αφορά στη βελτίωση-διαπλάτυνση του υφιστάμενου τμήματος "Νεάπολη-Άγ. Νικόλαος” και θα περιλαμβάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίας και λωρίδα έκτακτης ανάγκης, ανά κατεύθυνση. 

Στο έργο, με δικαίωμα προαίρεσης υπέρ του Δημοσίου, περιλαμβάνεται και η βελτίωση διατομής και γεωμετρίας της ΠΕΟ Νεάπολη-Άγ. Νικόλαος, για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου και των συνοδών έργων.

Δείτε επίσης

Παράταση στην κατάθεση προσφορών για το τμήμα Χερσόνησος-Νεάπολη του ΒΟΑΚ

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Πηγή: capital.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ