Βροχές, καταιγίδες και ... χιόνια στα ορεινά!

Τι καιρός θα μας κάνει «ποδαρικό»

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές προβλέπονται για σήμερα στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις προβλέπονται στα ορεινά, ενώ τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν βαθμιαία από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Το κύμα ψύχους κατέρχεται και προς την Κρήτη, με τα καιρικά φαινόμενα να εντείνονται από χθες το απόγευμα, σε σχέση με την εκδήλωσή τους το Σάββατο. Στο νησί μας αναμένεται να εμφανισθούν ισχυρές βροχοπτώσεις με τα μεγαλύτερα ύψη να σημειώνονται στα βόρεια και ιδιαίτερα μεταξύ Ρεθύμνου και Χανίων.

Για το λόγο αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή η κίνηση στο οδικό δίκτυο αυτών των περιοχών, καθότι θα περιορίζεται σημαντικά η ορατότητα στην ώρα εκδήλωσης των ισχυρών βροχοπτώσεων. Αν και οι περιοχές αυτές δεν κινδυνεύουν από πλημμύρικα φαινόμενα σε καιρούς βορείων ρευμάτων, παρόλα αυτά μικροκατολισθήσεις μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα.

Οι κατά περιόδους βροχοπτώσεις θα παραμείνουν στην Κρήτη έως και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς εμφανίζοντας πρόσκαιρες εντάσεις κατά μήκος του νησιού, ιδιαίτερα για τις βόρειες περιοχές, με πρόσκαιρα διαστήματα βελτίωσης περισσότερο προς τα ανατολικά και νότια τμήματα της Κρήτης.

Το ποδαρικό, στο ξημέρωμα της Πρωτοχρονιάς, φαίνεται να κάνει η καλοκαιρία αλλά και με αρκετό κρύο. Γενικά καλές καιρικές συνθήκες δείχνουν τα νεότερα στοιχεία για την Τετάρτη, ημέρα της Πρωτοχρονιάς, παρά τις τοπικές νεφώσεις και το αισθητό κρύο, ιδιαίτερα στα ορεινά τις πρωινές ώρες. Από το βράδυ όμως της Τετάρτης προς ξημερώματα Πέμπτης αναμένεται επανάληψη της επίσκεψης του ενισχυμένου βορείου ρεύματος και της πολύ ψυχρής αέριας μάζας, προϊδεάζοντας και πάλι για ένα, πιο σύντομο μάλλον, κύκλο κακοκαιρίας στο νησί μας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ