Κρήτη | 17.02.17 14:45 | Ενημερώθηκε:
Χτύπησε ο ... δάκος της γραφειοκρατίας και της ανικανότητας !

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

"Είναι έγκλημα κατά της Κρήτης και του Ηρακλείου αυτό που γίνεται. Είναι υπουργείο αγροτικής υπανάπτυξης! " - Σκληρές εκφράσεις από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου

Ανάστατη είναι η περιφέρεια και η αγροτική κοινότητα με τα όσα τραγελαφικά προωθεί το υπουργείο για τη δακοκτονία ! 

Το μεσημέρι της Παρασκευής  πραγματοποιήθηκε έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο παρουσία βουλευτών, δημάρχων και εκπροσώπων του αγροτικού κόσμου. 

Η αντιπεριφερειάρχης κ Βρέντζου ενημέρωσε το σώμα για τα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια σημειώνοντας ότι η Περιφέρεια έχει προχωρήσει σε 28 παρεμβάσεις από το 2011 για το ζήτημα.

" Ζητούσαμε πλήρη αποκέντρωση του προγράμματος δακοκτονίας και επιπλέον χρήματα. Κι ενώ είχαμε ξεκινήσει την προετοιμασία πέρσι για φέτος, το υπουργείο ανέτρεψε τα πράγματα" ανέφερε η ίδια προσθέτοντας

 "Πέρυσι 25 περιοχές είχαν μειωμένους ψεκασμούς. Δεν έφτασαν τα λεφτά. Ζητήσαμε έγκαιρα κατανομή πίστωσης και αύξηση πίστωσης.  Και ενώ περιμέναμε την κατανομή των πιστώσεων που μας υποσχέθηκαν, στις  6 Φεβρουαρίου μας απάντησαν από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης την αναθέτουν το ζήτημα στο υπουργείο εσωτερικών ! Δεν είχαν κάνει ούτε την διαδικασία για την προμήθεια των φαρμάκων !"

Όπως ανέφερε η Αντιπεριφεριάρχης σύμφωνα με την απάντηση του κ. Πουλάκη από το Υπουργείο  οτι τώρα ενημερώθηκαν και θα δουν το θα κάνουν ενώ σημείωσε ότι τινάζεται όλο το πρόγραμμα στον αέρα." Λυπούμαστε πολύ για την εξέλιξη αυτή" σημείωσαν από το υπουργείο.

Η ίδια τόνισε "θελουμε κατανομή πιστώσεων άμεσα και να βρει το υπουργείο να βρει τα φάρμακα. Αλλιώς δεν θα γίνει δακοκτονία"

Για το ίδιο ζήτημα ,πραγματοποιήθηκε περιφερειακό συμβούλιο και στην Πελοπόννησο και την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί στη Στερεά Ελλάδα

"Είναι έγκλημα κατά της Κρήτης"

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ε. Κουκιαδάκης ανέφερε ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο. "Δε θέλουν να το λύσουν. Αυτό ειναι πλήρης ανικανότητα. Αυτό που βλέπουμε" ανέφερε ο ίδιος είναι ότι "ο  πρώτος και ο δεύτερος ψεκασμός έχουν χαθεί ήδη. Εχουμε 15,5 εκατομμύρια δέντρα δεν γίνεται δακοκτονία με αυτό τον τρόπο"

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις σημειώνοντας "Είναι έγκλημα κατά της Κρήτης και του Ηρακλείου αυτό που γίνεται. Είναι υπουργείο αγροτικής υπανάπτυξης! "

Ο κ. Κουκιαδάκης συμπλήρωσε "Λένε να κάνουμε με τα ίδια λεφτά το διαγωνισμό για τα φάρμακα. Δεν φτάσανε τα λεφτά για τις εργολαβίες και μας λένε να πάρουμε και τα φάρμακα. Αυτός ο γραμματέας του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης κ Αντώνογλου έπρεπε να είχε αυτοκτονήσει! Αυτοί που το δημιούργησαν να το λύσουν. Δεν θα μας το φορτώσουν.  Να δούμε να σώσουμε οτι σώζεται"

Ηγουμενίδης : Πέφτουν οι υπογραφές για τις πιστώσεις

Από την πλευρά του ο βουλευτής Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης ανέφερε ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει ο υπουργός θα υπογράψει την πίστωση Δευτέρα η Τρίτη. 

"Τι θα γίνει με τα φάρμακα" ήταν η ερώτηση από τους αντιπεριφερειάρχες Βρέντζου και Κουκιαδάκη.


Χτύπησε ο ... δάκος της γραφειοκρατίας και της ανικανότητας !

Χτύπησε ο ... δάκος της γραφειοκρατίας και της ανικανότητας !

Το έγγραφο του υπουργείου αγρ ανάπτυξης που στέλνει τη δακοκτονία στο το Εσωτερικών !

Μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης, εκδόθηκε η παρακάτω απόφαση:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο καλεί την Κυβέρνηση:

- να εξασφαλίσει στις Περιφέρειες τα φάρμακα δακοκτονίας. Η μεταφορά της «αρμοδιότητας» από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Υπουργείο Εσωτερικών ανεξάρτητα από τις προθέσεις υπονόμευσε το συλλογικό πρόγραμμα δακοκτονίας και οδηγεί την ελαιοκαλλιέργεια στην καταστροφή.

-να αυξήσει σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες τις πιστώσεις του προγράμματος, η κατανομή των οποίων έχει ούτως ή άλλως καθυστερήσει, γεγονός το οποίο υπονομεύει εξ ίσου το πρόγραμμα .

Τέλος δηλώνει ότι αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα, η Περιφέρεια θα προσπαθήσει μεν με κάθε μέσο να προστατεύσει την παραγωγή της Κρήτης, αλλά δεν μπορεί να στηρίξει το πρόγραμμα που έχει ήδη υπονομευθεί. 

Χτύπησε ο ... δάκος της γραφειοκρατίας και της ανικανότητας !

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα