Εισαγγελέας: "Υπάρχει βεβαιότητα ότι το παιδί βίωσε μία άσχημη κακοποίηση από τον ίδιο του τον πατέρα"

"Καταπέλτης" ο εισαγγελέας - Ζήτησε ενοχή του πατέρα για την κακοποίηση του γιου του

Την ενοχή του νεαρού Ηρακλειώτη για την κακοποίηση του γιου του σε ηλικία τεσσάρων ετών πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, υπογραμμίζοντας ότι κατά την κρίση του υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα ότι το παιδί υπέστη άσχημη κακοποίηση από τον ίδιο του τον πατέρα.

Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου περί σκευωρίας δεν ευσταθούν και εστίασε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την σεξουαλική συμπεριφορά του παιδιού, η οποία ήταν αφύσικη και αταίριαστη με την ηλικία του.«Το μόνο που ισχυρίζεται είναι ότι τα όσα έλεγε το παιδί είναι υποβολιμαία».

Υπογράμμισε ότι το αγοράκι βίωσε τα όσα μετέφερε και τόνισε ότι το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος δεν διαγνώστηκε με κάποια ενεργή ψυχοπαθολογία, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχει και μία αποκλίνουσα συμπεριφορά.

"Είναι όλα σκευωρία"

Νωρίτερα στην απολογία του ο νεαρός ορκίστηκε ότι δεν έχει πειράξει το παιδί του όπως και κανένα άλλο παιδί. Απεναντίας τα ανίψια του τον λατρεύουν.

Επανέλαβε ότι οι κατηγορίες σε βάρος του είναι κατασκευασμένες.

«Έπεσαν όλοι πάνω μου» είπε για να μου πάρουν το παιδί. «Η γιαγιά ήθελε να μου πάρει το παιδί για να το μεγαλώσει σαν μάνα του μετά που σκοτώθηκε η κόρη της. Ήταν όλοι στο κόλπο, αυτή, οι συγγενείς της, η παιδοψυχολόγος, η διευθύντρια του σχολείου, η δασκάλα…».

Επιπλέον υποστήριξε ότι ήθελαν να πάρουν το παιδί και για τα περιουσιακά. «Μου ζήτησαν να κάνω αποποίηση της κληρονομιάς».

Είπε ακόμα ότι μετά το θάνατο της μητέρας, είχε σκοπό να πάρει οριστικά το παιδί. Δεν το έκανε άμεσα επειδή δούλευε στα ξενοδοχεία. Και αυτό δεν άρεσε στην γιαγιά του. Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ