Έξω από τη Λότζια αγανακτισμένοι κάτοικοι του κέντρου

Διαμαρτυρία για τις θέσεις στάθμευσης εντός της πόλης

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το Σάββατο, έξω από την Λότζια, μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου της πόλης.

Αφορμή, η αδικαιολόγητη καθυστέρηση του Δήμου να ικανοποιήσει το αίτημα τους για κατοχύρωση θέσεων στάθμευσης.

Δεκάδες αγανακτισμένοι κάτοικοι που βρέθηκαν στο σημείο, διαμαρτυθήκαναν εντόνως για το σοβαρότατο πρόβλημα και ζήτησαν άμεση λύση από τον Δήμο Ηρακλείου για το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα με το οποίο έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι.

"Μια βόλτα στις γειτονιές του Κέντρου από τη Δικαιοσύνης και πιο χαμηλά, Μητσοτάκη και παραλία, να κάνει κάποιος διαπιστώνει το χάος την αυθαιρεσία και την ασυδοσία που επικρατεί. Οι δρόμοι είναι στενοί, υπάρχουν σκουπίδια, καταλήψεις χώρων από επαγγελματίες. Είναι ίσως το πιο άσχημο μέρος του Ηρακλείου. Κι είναι αυτό που αντικρίζει ένας επισκέπτης μόλις έρθει στην πόλη", αυτά αναφέρει σε δηλώσεις του ο κ. Γιώργος Βλοντάκης μόνινμος κάτοικος του κέντρου του Ηρακλείου.

"Σαν πρώτο κι επείγον αίτημα θέτουμε το παρκάρισμα των δικών μας αυτοκινήτων, όπως συμβαίνει σε πόλεις που έχουν ιστορικά κέντρα. Αυτό το σύστημα ισχύει στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, στην Αθήνα, στα Τρίκαλα, στη Λάρισα και σε άλλες περιοχές" αναφέρει ο ίδιος και συνεχίζει "Η λογική είναι ότι ο δήμος προχωρά σε διαγράμμιση ορισμένων σημείων στον ιστό της πόλης που είναι ειδικά για τους μόνιμους κατοίκους. Οι μόνιμοι κάτοικοι υποβάλλουν μια σειρά από δικαιολογητικά και παίρνουν μια κάρτα για να μπορούν να παρκάρουν μόνο αυτοί. Οι θέσεις δεν είναι προσωποποιημένες, αλλά θα πρέπει το αυτοκίνητο που παρκάρει να έχει επάνω την κάρτα του μόνιμου κατοίκου".

Παράλληλα ο κ. Βλοντάκης αναφέρει "Αυτή η διαδικασία και μετά από δικές μας πιέσεις έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες. Έχουν γίνει αιτήσεις. Δεν έχουμε όμως αποτέλεσμα σχετικά με το πόσες έχουν αξιολογηθεί" τονίζει ο ίδιος και καταλήγει "Και δεν μπορεί να γίνει τίποτα αν δεν περάσουν με εισήγηση της αρμόδιας Υπηρεσίας κάποιες αποφάσεις από το Δημοτικό συμβούλιο για να μπορεί να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία, η οποία φυσικά θα αφήσει και θέσεις στο δρόμο για τους επισκέπτες και για οποιονδήποτε άλλο".

Την ίδια ώρα η κ. Μαρία Κουβίδη, μόνιμος κάτοικος κέντρου δηλώνει για το ζήτημα: "Πρέπει όλοι μαζί να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Το θέμα της στάθμευσης συνενώνει όλους τους κατοίκους. Είναι ένα δίκαιο αίτημα που έχει αναγνωρίσει και ο Δήμος, απλά καθυστερεί και θέλουμε να το διεκδικήσουμε και να γίνει σύντομα".

Την ίδια ώρα η κ. Κουβίδη σημειώνει σε δηλώσεις της "Τις γνωστές ώρες, που υπάρχει μεγάλη εισροή κόσμου, το θέμα της στάθμευσης είναι πολύ πιο δύσκολο - από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και από τις 5μιση ως τις 9 το βράδυ το πρόβλημα είναι πάρα πολύ οξύ. Οι κάτοικοι του Κέντρου παρκάρουν όπου βρουν. Συνήθως, παίρνουμε κλήσεις γιατί παρκάρουμε οπουδήποτε τα οχήματα μας ή πηγαίνουμε σε ιδιωτικά πάρκινγκ και πληρώνουμε 4 και πέντε ευρώ καθημερινά" και καταλήγει "Τα αυτοκίνητα μας είναι μόνιμα σε μια κατάσταση αποσύνθεσης διότι έχουμε πολλά απρόοπτα ατυχήματα. Όλο και κάποιος μας τρακάρει, όλο και αλλάζουμε καθρέπτες κάθε 20 μέρες".

"Οι θέσεις πάρκινγκ είναι πάντα πιασμένες από εργαζόμενους, από αυτούς που κατεβαίνουν να πιουν τον καφέ τους. Κι εμείς είμαστε διωγμενοι. Θέλουμε 3-4 ώρες για να παρκάρουμε! Τα πάρκινγκ είναι γεμάτα, δεν μπορούμε ούτε εκεί να βρούμε θέσεις!" ανέφερε από τη ν πλευρά του κ. Ανδρέας Παπαδάκης, συνταξιούχος Πυροσβέστης, επίσης κάτοικος της παλιάς πόλης του Ηρακλείου.

"Όλες οι εκδηλώσεις, όλα τα επαγγέλματα, οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κάποιος γίνεται εντός των τειχών. Ο Δήμος τόσα χρόνια δεν έχει κάνει μια σχετική αποκέντρωση των Υπηρεσιών του, ούτως ώστε το νερό να μην πληρώνεται για παράδειγμα στην ψαραγορά μέσα- να πληρώνεται σε διάφορες συνοικίες" είπε ο ίδιος και συνέχισε "Μια μεγάλη γκάμα επαγγελμάτων δραστηριοποιούνται μόνο εντός των τειχών. Η εκτός των τειχών πόλη είναι παρατημένη σε σχέση με διάφορα επαγγέλματα".

"Ζητάμε από το Δήμο άμεση ενεργοποίηση της ποιότητας ζωής που είναι θεσμοθετημένη και να δοθούν ηλεκτρονικές θέσεις στάθμευσης για τους ΑμΕΑ και για τους κατοίκους , όπως έχουν δοθεί στο Δήμο Τρικάλων, στο Ρόδο, στη Θεσσαλονίκη κλπ." κατέληξε ο ίδιος

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ