Έταζαν "ασυλία" από το ΣΔΟΕ οι "μαϊμού" υπάλληλοι

Εξαπατούσαν επιχειρηματίες του Ηρακλείου - Κατάφεραν να αποσπάσουν τουλάχιστον 30.000 ευρώ από επιχειρηματίες που "έπεσαν στα δίχτυα" της απάτης

Τουλάχιστον 7 είναι οι επιβεβαιωμένες από την αστυνομία περιπτώσεις στις οποίες επιχειρηματίες από την ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου "έπεσαν στα δίχτυα" της καλοστημένης απάτης που είχαν στήσει 3 άτομα, ένας αλλοδαπός και ένα ζευγάρι Ελλήνων.

Οι τρεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες, προσέγγιζαν επιχειρηματίες παριστάνοντας υπαλλήλους του ΣΔΟΕ και τους υπόσχονταν "ασυλία" από τους ελέγχους της Υπηρεσίας, με το ανάλογο...αντίτιμο φυσικά.

Πριν συλληφθούν από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, είχαν καταφέρει να εξαπατήσουν τουλάχιστον 7 άτομα, αποσπώντας, σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 30 χιλιάδες ευρώ!

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται, καθώς εκτιμάται ότι οι "μαϊμού" υπάλληλοι, είχαν αναπτύξει πλούσια δράση, οπότε αναζητούνται και άλλα θύματά τους.

Οι τρεις παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο και πήραν αναβολή για αύριο.


Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου τρείς υποθέσεις απάτης και ακόμη τέσσερις απόπειρες απάτης, που διαπράχθηκαν σε βάρος επτά ατόμων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου. Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δυο ημεδαποί (45χρονη και 46χρονος) και 37χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι κατηγορούνται για το αδίκημα της απάτης.

Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της ανωτέρω Υπηρεσίας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ, από τρείς ημεδαπούς ηλικίας 47, 70 και 40 ετών.

Ειδικότερα κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Μάιου 2019 έως και τέλη Αυγούστου 2019 οι ανωτέρω διέπραξαν από κοινού επτά περιπτώσεις απάτης τρεις τετελεσμένες και τέσσερις απόπειρες σε βάρος επιχειρηματιών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ