"Φωνάζουν" για... εκπαιδευτικούς τα σχολεία του Ηρακλείου!

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε, ο Αγιασμός έγινε, όμως οι ελλείψεις εκπαιδευτικών παραμένουν αρκετές σε σχολεία της Κρήτης.

Του Αντώνη Παντινάκη


Η χρονιά δεν εξελίσσεται ομαλά: Συνολικά 256 είναι τα κενά που παρουσιάζονται σε δημοτικά, νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία του νομού Ηρακλείου, ακόμη και μετά την πρώτη φάση της τοποθέτησης αναπληρωτών.

“Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στην παράλληλη στήριξη όπου τα κενά υπερβαίνουν τα 100. Υπάρχουν και σημαντικά κενά δασκάλων που αγγίζουν περίπου τα 40 και νηπιαγωγών που αντίστοιχα φθάνουν τα 20, αλλά και σε ειδικότητες προκειμένου να συμπληρωθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα στα σχολεία”, αναφέρει ο κ. Γιώργος Μακράκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Δομήνικος Θεοτοκόπουλος”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τριθέσια και τετραθέσια σχολεία της ενδοχώρας “φωνάζουν” για ενίσχυση: Οι τρεις δάσκαλοι εξακολουθούν κι είναι... δύο, και οι δύο... ένας, απελπιστικά μόνος!

Ο κ. Μακράκης και συνολικά ο Σύλλογος “Δομ. Θεοτοκόπουλος”, ζητούν να γίνει “γρήγορα η δεύτερη φάση προσλήψεων και να καλυφθούν όλα αυτά τα κενά”.

Βάσει της ενημέρωσης που υπάρχει, το δεύτερο “κύμα” τοποθέτησης αναπληρωτών αναμένεται τα τέλη του Σεπτέμβρη. Ωστόσο, “θα αφορούν μόνο την Γενική Εκπαίδευση και Ειδικά Σχολεία, όχι την παράλληλη στήριξη”, διευκρινίζει ο κ. Μακράκης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ