Γ.Σέγκος: "Όχι" σε κλειστή δομή προσφύγων στις Γούβες

Πλήρως αντίθετος ο δήμαρχος Χερσονήσου στο ενδεχόμενο εγκατάστασης δομής κλειστού τύπου στο Πεδίο Βολής των Γουβών

Κάθετα αντίθετος στο ενδεχόμενο δημιουργίας κλειστού τύπου δομής στο Πεδίο Βολής των Γουβών, εμφανίζεται ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος. Απέναντι στο σενάριο που "κυκλοφορεί" τις τελευταίες ώρες, ο κ.Σέγκος δήλωσε στο Cretalive.gr την πλήρη αντίθεση του δήμου σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, με δεδομένο τον τουριστικό χαρακτήρα τόσο της Δ.Ε. Γουβών όσο και όλου του δήμου.

Συγκεκριμένα ο κ.Σέγκος τόνισε:

"Κι εγώ προσωπικά και ο Δήμος συνολικά, τολμώ να πω ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι στη δημιουργία κλειστού τύπου δομής στη δημοτική ενότητα Γουβών.

Πρέπει να αναφέρω ότι η δημοτική ενότητα Γουβών και όλος ο Δήμος Χερσονήσου είναι άκρως τουριστικοί προορισμοί και είναι εξαιρετικά μεγάλο λάθος ζητώντας την επίλυση του προβλήματος σε κάποια σημεία της χώρας να δημιουργήσουμε κάπου αλλού πρόβλημα.

Ο Δήμος Χερσονήσου έχει περίπου 80.000 κρεβάτια έχει εκατοντάδες χιλιάδες διανυκτερεύσεις και εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.

Το τουριστικό προϊόν είναι πολύ ευαίσθητο και θα ήταν εξαιρετικά μεγάλο λάθος να το διασαλεύσουμε σε έναν τέτοιο υπό ανάπτυξη προορισμό

Μάλιστα θέλουμε στα 1.300 μέτρα από το πεδίο Βολής να αναπτύξουμε μια πολύ σημαντική επένδυση, στην πρώην αμερικανική Βάση Γουρνων.

Έχει γίνει μια απλή όχληση περί εξέταση της πιθανότητας. Οφείλω να πω ξεκάθαρα ότι δεν έχω δεχθεί καμία επίσημη όχληση ότι πρόκειται να γίνει αυτό. Εξετάζουν προφανώς το ενδεχόμενο. Δεν έχω καμία επίσημη διαβεβαίωση. Ενοχλήθηκα όμως για το Πεδίο Βολής Γουβών.

Αυτό είναι εις γνώση κι άλλων συνδημοτών και συμπολιτών μας. Όλοι αναρωτιόμαστε τι πρόκειται να γίνει και καταδεικνύουμε τη βούληση μας ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτό το ενδεχόμενο. Δεν μπορεί να φτιαχτεί ένα τέτοιο κέντρο υποδοχής στο Δήμο Χερσονήσου και δε θα φτιαχτεί"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ