Η νέα διοίκηση της ΠΕΔ Κρήτης

Πόσες ψήφους πήρε ο Γ. Κουράκης - Ποιοι αναλαμβάνουν τις θέσεις του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα - Πού είπε "όχι" ο Βασίλης Λαμπρινός

Χωρίς "δραματικές εκπλήξεις" πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΕΔ Κρήτης, που προέκυψε από τις εκλογές της 10ης Νοεμβρίου, προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα.
Τη θέση του προέδρου, μετά την σχετική ψηφοφορία, αναλαμβάνει - όπως αναμενόταν - ο Γιάννης Κουράκης, ο οποίος έλαβε 11 ψήφους, ενώ στην κάλπη βρέθηκαν και 7 λευκά.

Για την αντιπροεδρία η παράταξη της πλειοψηφίας πρότεινε τον Δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργη Μαρινάκη, ο οποίος επίσης έλαβε 11 ψήφους, με 7 λευκά, ενώ το ίδιο αποτέλεσμα "έβγαλε" η κάλπη και για τον Γραμματέα, τον Δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη.
Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής αναδείχθηκαν οι Μανόλης Κοκοσάλης και Νίκος Κοκκίνης με 12 και 11 ψήφους αντίστοιχα.

Στα αξιοσημείωτα η μη αποδοχή θέσης στην εκτελεστική επιτροπή από τον Δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, ο οποίος πάντως έσπευσε να στείλει μήνυμα ενότητας, υπογραμμίζοντας "Θα είμαστε δίπλα σας".

Αναφερόμενος στην διαδικασία που προηγήθηκε, με τη συνάντηση των μελών της πλειοψηφούσας παράταξης ο κ. Κουράκης τόνισε:
"Λειτουργήσαμε ενωτικά και πάρα πολύ δημοκρατικά , σε μια εσωτερική διαδικασία, που διήρκησε τρεις ώρες".

Σημειώνεται ότι από την συνεδρίαση απουσίαζαν οι Γιάννης Στεφανάκης, Μανώλης Φραγκάκης και Θοδωρής Νίνος.

Πριν τη συνεδρίαση της Διοίκησης, συνεδρίασε το Εποπτικό Συμβούλιο και μετά από μυστική ψηφοφορία εκλέχθηκε πρόεδρος ο Γιάννης Μαστορακης (πρώην Δήμαρχος Χερσονήσου), αντιπρόεδρος ο Νίκος Σχοιναρακης (πρώην Δήμαρχος Γόρτυνας) και μέλος η Μαρία Πετρακογιωργη (πρώην Δήμαρχος Φαιστού).

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ