Στα Ανώγεια ο Σωκράτης Βαρδάκης για την επέτειο των 160 χρόνων από την Αρκαδική Εθελοθυσία

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε στεφάνι, αποτίνοντας φόρο τιμής στους αγωνιστές που θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.

Στην επετειακή εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα 160 χρόνια από την Αρκαδική Εθελοθυσία, που διοργάνωσε ο Δήμος Ανωγείων, συμμετείχε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Σωκράτης Βαρδάκης.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα Ανώγεια, στον χώρο του ανδριάντα του Ανωγειανού αγωνιστή Εμμανουήλ Βασιλείου (Αναγνώστου) Σκουλά, του Πυρπολητή της Ιεράς Μονής Αρκαδίου.
Ο κ. Βαρδάκης, εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κατέθεσε στεφάνι, αποτίνοντας φόρο τιμής στους αγωνιστές που θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.
Όπως επισήμανε ο Βουλευτής στο μήνυμα του, με αφορμή την εκδήλωση: «Η Αρκαδική Εθελοθυσία αποτελεί μία από τις κορυφαίες στιγμές της νεότερης ελληνικής και κρητικής ιστορίας, που έχει χαραχθεί ανεξίτηλα στη μνήμη όλων.
Στις μέρες μας το Ολοκαύτωμα της Ιεράς Μονής Αρκαδίου και τα μηνύματα που εκπέμπονται από τη θυσία των προγόνων μας, παραμένει διαχρονικό.
Μας διδάσκει ότι ο αγώνας για την Ελευθερία πρέπει να είναι διαρκής, όπως και η ευθύνη για τη διατήρηση της συλλογικής μας μνήμης».

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση