Κ. Μητσοτάκης από το Ηράκλειο: Ο ΒΟΑΚ θα ξεκινήσει επί των ημερών μας, από Καστέλλι μέχρι Σητεία

Έκανε βόλτα στο κέντρο της πόλης συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της ΝΔ, τον ευρωβουλευτή κι εκ νέου υποψήφιο Μανώλη Κεφαλογιάννη αλλά κι άλλους συνεργάτες του

Διήμερη περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, νωρίτερα, έκανε βόλτα στο κέντρο της πόλης συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της ΝΔ, τον ευρωβουλευτή κι εκ νέου υποψήφιο Μανώλη Κεφαλογιάννη, υποψήφιους του κόμματος, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, αλλά κι άλλους συνεργάτες του, ενώ έκανε βόλτα στον Κούλε και συνομίλησε με τους Ηρακλειώτες.

Αμέσως μετά, συναντήθηκε με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη στο εκλογικό του κέντρο.

Βάσει του προγράμματος, θα βρεθεί στο Ρέθυμνο και θα επισκεφθεί την Αγία Γαλήνη και ακολούθως το Σπήλι. Ο κ. Μητσοτάκης θα ξεναγηθεί στις 3:30 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του ερευνητικού προγράμματος HiPER.

"Ο ΒΟΑΚ θα ξεκινήσει επί των ημερών μας, από το Καστέλλι μέχρι τη Σητεία, αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε λέγοντας ότι η ΝΔ στηρίζει Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, στις δημοτικές οι φίλοι μας είναι ελεύθεροι να επιλέξουν ο,τι θέλουν.

Νωρίτερα δήλωσε:

"Χαίρομαι πολύ που μια εβδομάδα πριν από μια εξαιρετικά κρίσιμη αναμέτρηση βρίσκομαι στον τόπο μου, βρίσκομαι στην Κρήτη που τόσο αγαπώ, για να θέσω το βασικό δίλημμα των εκλογών, που δεν είναι άλλο από μία μεγάλη πολιτική αλλαγή ή διατήρηση της πολιτικής στασιμότητας. Η πολιτική αλλαγή που οραματίζεται η Νέα Δημοκρατία αφορά όλους τους Έλληνες. Μία πολιτική αλλαγή που θα κάνει πράξη την πολιτική μας για χαμηλότερους φόρους, για περισσότερες και καλύτερες δουλειές, για ασφάλεια, για καλή δημόσια Υγεία, για καλή δημόσια Παιδεία. Αυτό το μήνυμα θα βρει μεγάλη ανταπόκριση, ειδικά εδώ στην Κρήτη. Δεν υπάρχει καμία προσωπική αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό. Όσο εκείνος θα επιμένει να διχάζει, τόσο εγώ θα επιμένω να ενώνω και να μιλώ για το μέλλον της χώρας. Θα αξιοποιήσουμε πλήρως την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, για να παρουσιάσουμε τη θετική μας πρόταση για μία θετική, για μια αισιόδοξη Ελλάδα"'

Για τα μεγάλα έργα της Κρήτης είπε:

"Η Κρήτη που θα έπρεπε να είναι αναπτυξιακή ατμομηχανή της χώρας, βρίσκεται αυτή την στιγμή αντιμέτωπη με ένα μεγάλο κενό στα μεγάλα βασικά έργα υποδομής. -θα υποστηρίξουμε το έργο του αεροδρομίου στο Καστέλλι και θα εγγυηθούμε την ταχύτατη υλοποίησή του. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο, όχι μόνο για το Ηράκλειο αλλά για ολόκληρη την Κρήτη".

Για τον ΒΟΑΚ ανέφερε:

"Αποτελεί την πρώτη μεγάλη αλλαγή εθνική αναπτυξιακή προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας. Δεν αφορά μόνο την Κρήτη, αφορά όλο το σχέδιό μας για τις υποδομές στον τόπο. Θέλουμε έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο στην τελική του κατάληξη, από τη Σητεία στο Καστέλλι. Ένα έργο το οποίο θα είναι σωστά μελετημένο, στο οποίο θα αξιοποιήσουμε όλα τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία. Αποτελεί προσωπική εγγύηση, όχι μόνο ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αλλά κι ως Κρητικός, ότι ο ΒΟΑΚ θα ξεκινήσει επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας".

Για τα αυτοδιοικητικά, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε:

"Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη για Περιφερειάρχη Κρήτης. Είναι ένα νέο παιδί, ένας άξιος άνθρωπος, ο οποίος έρχεται με έναν θετικό λόγο να αντιπαρατεθεί με μία περίοδο στασιμότητας. Προσπαθώ να σκεφτώ κι ως Κρητικός ένα μεγάλο σημαντικό έργο το οποίο να ταυτίζεται με την διαδρομή του σημερινού Περιφερειάρχη. Δυσκολεύομαι να βρω. Και βέβαια δεν μπορώ να παραγνωρίσω το γεγονός ότι οι υποδομές της Κρήτης, πολλές από τις οποίες είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Είδατε πολύ καλά τις τραγικές καταστροφές οι οποίες έλαβαν χώρα στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Από εκεί και πέρα, για τα δημοτικά στο Ηράκλειο δεν έχω να προσθέσω τίποτα. Οι πολίτες θα κάνουν τις επιλογές τους ελεύθερα. Αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει είναι οι πολίτες οι οποίοι πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία είναι να κάνουν τις επιλογές τους ως προς τους τοπικούς άρχοντες, αλλά να προσέλθουν μετά βεβαιότητος στα εκλογικά τμήματα που θα βρίσκεται η κάλπη των ευρωεκλογών και των περιφερειακών εκλογών. Εκεί, εστιάζουμε τις πολιτικές μας προτεραιότητες για την επόμενη Κυριακή"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ