Κανένας δρόμος ... δε θα μας σώσει, αν δε βάλουμε μυαλό!

Απαραίτητη η συνεσταλμένη οδήγηση

Δείτε στα τελευταία δευτερόλεπτα του βίντεο, τί προκαλεί η απερίσκεπτη οδήγηση που έχει ως αποτέλεσμα την εκτροπή ενός οχήματος από την πορεία του, αφού ο οδηγός του εικονιζόμενου οχήματος βρέθηκε μπροστά σε αγροτικό όχημα που του έκλεισε το δρόμο.

Δεν αμφισβήτησε ποτέ κανένας ότι η Κρήτη είναι αδικημένη σε ό,τι αφορά στις υποδομές - και δη τις οδικές. Όμως καμία υποδομή και κανένας νέος δρόμος δεν μπορεί ... να κάνει θαύματα, αν δε συνδυάζεται με ορθή οδηγική συμπεριφορά και αμυντική οδήγηση.

Το βίντεο που καταγράφει τη διαδρομή στο νέο δρόμο που συνδέει το Ηράκλειο με τη Μεσαρά, αποτυπώνει τα ατού του νέου δρόμου, αλλά ταυτόχρονα, με τον πιο γλαφυρό τρόπο, καταδεικνύει ότι κανένας δρόμος δεν μπορεί ... από μόνος του να σώσει έναν οδηγό που δεν συνειδητοποιεί την αξία της ζωής του και την υποχρέωσή του (στον εαυτό του αλλά και σε εκείνους με τους οποίους διασταυρώνεται) να οδηγεί με ασφάλεια και σύνεση.

Λίγα λεπτά πριν, αποτυπώθηκε το τί προηγήθηκε, με ένα αγροτικό όχημα να καταγράφεται λίγο πριν εισέλθει στο τούνελ. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον οδηγό του λευκού ΙΧ που έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε στον τοίχο του τούνελ, το αγροτικό του έκλεισε το δρόμο, με αποτέλεσμα να εξαναγκαστεί σε ελιγμό προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση. Όσο για τον οδηγό που κατέγραψε τον ελιγμό, γλίτωσε από καθαρή τύχη, καθώς η απερισκεψία του οδηγού του αγροτικού θα μπορούσε να έχει ολέθρια αποτελέσματα και για το όχημα που ακολουθούσε...

Δείτε το βίντεο που προηγήθηκε της εκτροπής του λευκού ΙΧ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ