Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Τετάρτη στο Ηράκλειο

Μόνο ένα σχολικό συγκρότημα θα παραμείνει κλειστό - Τί διευκρινίζει ο αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Αγγελάκης

Κανονικά θα λειτουργήσουν, την Τετάρτη, τα σχολεία, εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Ηρακλείου, τόσο οι βρεφονηπιακοί σταθμοί όσο και τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Αν και υπήρξε παρανόηση αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων λόγω των καιρικών συνθηκών, από την πλευρά του δήμου ξεκαθαρίζεται ότι δεν αλλάζει κάτι στον προγραμματισμό για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Μοναδική εξαίρεση το κτιριακό συγκρότημα όπου στεγάζονται τα 4ο Γυμνάσιο και 4ο Λύκειο Ηρακλείου.

Ειδικότερα, μιλώντας στο cretalive, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Αγγελακης διευκρίνισε όσον αφορά το σχολικό συγκρότημα του 4ου Γυμνασίου και 4ου Λυκείου Ηρακλείου επί της οδού Φιλιππουπόλεως ότι κρίθηκε αναγκαία από τον εργολάβο που έχει αναλάβει τις οικοδομικές εργασίες που πραγματοποιούνται στο σχολείο η χρονική παράταση των παρεμβάσεων. Έτσι, με τη σύμφωνη γνώμη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου και της Αντιδημαρχίας Παιδείας αποφασίστηκε τα δύο σχολεία να επαναλειτουργήσουν στις 13 Ιανουαρίου 2020, δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα.

Παράλληλα, ο κ. Αγγελάκης επισήμανε ότι στο 3ο Λύκειο Ηρακλείου επί της λεωφόρου Δημοκρατίας υπέστη ζημιά ο καυστήρας μετά από πλημμύρα στο υπόγειο του σχολείου. Κατόπιν σχετικού αιτήματος που κατατέθηκε, ο αντιδήμαρχος Παιδείας αποφάσισε να παραμείνει κλειστό το σχολείο. Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τη διεύθυνση του σχολείου μάθημα θα κάνουν κανονικά όλες οι τάξεις, πλην της τρίτης Λυκείου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ