Ξύλο και... εδώλιο για τους εκπαιδευτικούς - Ανησυχία και προβληματισμός από τα τελευταία περιστατικά

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον άγριο ξυλοδαρμό δασκάλας στα Χανιά - Στο εδώλιο τέσσερις νηπιαγωγοί γιατί "τόλμησαν" να διδάξουν εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα


Είναι να απορεί κανείς πως φτάσαμε ως εδώ. Εκπαιδευτικοί σέρνονται στο πάτωμα από τα μαλλιά γιατί κλήθηκαν να εφαρμόσουν μια δικαστική απόφαση, εκπαιδευτικοί κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου γιατί στο πλαίσιο εγκεκριμένου μαθήματος αγωγής υγείας, μίλησαν στα παιδιά για την επιστημονική ονομασία των γεννητικών οργάνων.

Τα τελευταία περιστατικά που καταγράφονται (και) στην Κρήτη προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό για το κατά πόσο τελικά οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επιτελούν το λειτούργημά τους χωρίς την...βίαιη παρεμπόδιση των γονιών. Γονείς που ενώ ξέρουν να κουνούν το δάχτυλο ασκώντας κριτική, την ίδια στιγμή ζητούν τα ρέστα για την ελλιπή διδασκαλία που παίρνουν τα παιδιά τους.

Το 14ο Δημοτικό σχολείο Χανίων δεν θα λειτουργήσει σήμερα. Οι γονείς και σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, στέκονται αυτή τη φορά, στο πλευρό της δασκάλας που βίωσε μέσα στο σχολείο το μένος του πατέρα που επιχείρησε να παραβιάσει τα ασφαλιστικά μέτρα που ισχύουν εις βάρος του. Επιχείρησε, με λίγα λόγια, να προστατεύσει το ίδιο το παιδί!

Σοκαριστικά είναι τα όσα περιγράφονται τη στιγμή του περιστατικού. Ένας άνθρωπος, προφανώς εκτός εαυτού, χτύπησε την εκπαιδευτικό. Και σαν να μην έφτανε αυτό την έσυρε και για κάποια μέτρα:

“Αγρίεψε απότομα, τόσο πολύ που δεν προλάβαμε ούτε καν να αντιδράσουμε. Ήμασταν οι περισσότερες γυναίκες με μικρά παιδιά και δε μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Την έδειρε πολύ άγρια. Την χτυπούσε στο πρόσωπο, στη μύτη, στα μάτια, στο κεφάλι. Μετά την έπιασε από τα μαλλιά και την έσερνε για κάποια μέτρα. Την έριξε κάτω. Αυτή φώναζε, ούρλιαζε, ζητούσε βοήθεια και αυτός συνέχιζε να την χτυπάει με τα χέρια του και με τα πόδια του”!

Την ίδια ώρα, τέσσερις νηπιαγωγοί που βραβεύτηκαν στο εξωτερικό με το Παγκόσμιο Αριστείο Καινοτομίας στη Σεξουαλική Αγωγή, αύριο Τρίτη θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορούμενου γιατί ένας γονιός εξοργίστηκε και κατέθεσε μήνυση εναντίον τους με το αιτιολογικό ότι το παιδί του “τραυματίστηκε ψυχολογικά.” Και όλα αυτά γιατί στο πλαίσιο του προγράμματος "Παίζω με τον Φρίξο -ένα σκατζόχοιρο- και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις" μίλησαν στα παιδιά για τα γεννητικά όργανα!


Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ