Μαζί με την κλήση ... και φυλλάδιο, για να μην ξανακάνεις το λάθος!

Καινοτομούν ο Δήμος Ηρακλείου και η Τροχαία με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προσβασιμότητας

Συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου Νίκο Σπυριδάκη και τον Υποδιοικητή του Τμήματος Τροχαίας Αστυνόμο Β’ Στέλιο Καρακούδη είχε την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης.

Ο κ. Αναστασάκης παρέδωσε στους δυο Αξιωματούχους τα φυλλάδια ευαισθητοποίησης που αναπτύχθηκαν από την Επιτροπή Προσβασιμότητας Εμποδιζόμενων Χρηστών του Δήμου Ηρακλείου, ούτως – ώστε αυτά να διανέμονται στους παραβάτες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μαζί με τις κλήσεις για παράνομη στάση- στάθμευση και παρακώλυση κυκλοφορίας ή αντικοινωνική οδηγική συμπεριφορά, και ειδικότερα σε όσους σταθμεύουν σε διαβάσεις πεζών, ράμπες ΑΜΕΑ, οδεύσεις τυφλών, γωνίες οικοδομικών τετραγώνων, όσους παρεμποδίζουν την ομαλή κυκλοφορία οχημάτων έκτακτης ανάγκης κ.λπ.

Η διανομή των φυλλαδίων μαζί με τις κλήσεις της Τροχαίας αποτελεί μία τοπική καινοτομία που πρότεινε ο Υποδιοικητής Στέλιος Καρακούδης με στόχο την άμβλυνση της παράνομης αντικοινωνικής στάθμευσης και οδήγησης.

Στη συνάντηση αυτή επισημάνθηκαν περαιτέρω τα ζητήματα που χρήζουν αναβάθμισης στην κυκλοφορία εντός αστικού ιστού ενώ αξιολογήθηκε και η συντονισμένη συνεργασία μεταξύ Τροχαίας, Δημοτικής Αστυνομίας και Δήμου για τη βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης σε κρίσιμα σημεία της πόλης του Ηρακλείου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ