Με επιτυχία οι πολιτικές συγκεντρώσεις της ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ

Στα πλαίσια της πολιτικής τους δραστηριότητας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι πολιτικές συγκεντρώσεις των ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ στα πλαίσια της πολιτικής τους δραστηριότητας αλλά και της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης της ΚΟ Χερσονήσου την Παρασκευή 17 Γενάρη με ομιλητή τον Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο Κρήτης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», της ΚΟ Μεσαράς το Σάββατο 18 Γενάρη με ομιλητή το Μανώλη Συντυχάκη, της ΚΟ Μαλεβιζίου το Σάββατο 18 Γενάρη με ομιλητή τον Βασιλειάδη Σάββα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης, της ΚΟ Καλλιτεχνών την Κυριακή 19 Γενάρη με ομιλητή τον Ταβερνάρη Μάριο, υπεύθυνο της επιτροπής πολιτισμού της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και της ΚΟ Ανατολικών συνοικιών Ηρακλείου την Κυριακή 19 Γενάρη με ομιλήτρια την Μαρία Κοκοσάλη, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

"Οι ομιλητές ανέδειξαν την όξυνση των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων με τη στρατιωτική επιθετικότητα των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στη Μ. Ανατολή, καθώς και στη χρεοκοπία του παραμυθιού πως η εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια μπορεί να είναι εγγύηση για τα κυριαρχικά της δικαιώματα, την ασφάλεια, την ειρήνη και την ευημερία των λαών της περιοχής. Επίσης, ξεχωριστή αναφορά έκαναν στους κινδύνους για το νησί, με δεδομένη τη λειτουργία και αναβάθμιση της βάσης της Σούδας.

Αναφέρθηκαν στα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης με κορωνίδα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, μέτρα που νομοθετούνται με τη συμφωνία των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, με τον λαό να είναι το μόνιμο υποζύγιο για την εξυπηρέτηση των κερδών του κεφαλαίου. Ειδικότερα για τους αγρότες, κατηγόρησαν την κυβέρνηση και την περιφερειακή – τοπική διοίκηση ότι τους οδηγούν στον αφανισμό και ταυτόχρονα θέλουν να επιβάλλουν σιωπητήριο. Γι αυτό κάλεσαν τους αγρότες να συνεχίσουν και να δυναμώσουν τον αγώνα τους που αφορά την επιβίωσή τους απέναντι στην πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των αγροτοπατέρων. Κάλεσαν, τέλος, τους εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειες σε αγωνιστική συστράτευση με το ΚΚΕ, που είναι η μόνη εγγύηση, η μόνη δύναμη που με ειλικρίνεια, σταθερότητα, συνέπεια υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων για να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική διέξοδο προς όφελος του λαού".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ