Υπόνοιες για εμπρησμό για τη μεγάλη φωτιά στη Γόρτυνα - Σε επιφυλακή και σήμερα η Πυροσβεστική

Σε επιφυλακή και σήμερα

Στο "μικροσκόπιο" των πυροσβεστικών αρχών έχει μπει η χθεσινή πυρκαγιά σε περιοχή ανάμεσα στο Λαράνι και στο Μελιδοχώρι του δήμου Γόρτυνας. Η φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση 5 στρεμμάτων και γεωργική έκταση 3 στρεμμάτων χθες το μεσημέρι, λίγο πριν τις 16.00.

Στο σημείο έσπευσε μεγάλη πυροσβεστική δύναμη αποτελούμενη από 11 οχήματα και 23 υπαλλήλους από το Π.Κ.Πύργου, ενώ έσπευσαν επίσης δύο πεζοπόρες ομάδες των 9 ατόμων.

Για το συμβάν διενεργείται προανάκριση.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, στις 12.42, δύο οχήματα και πέντε άνδρες από τον 1ο Π.Σ. Ηρακλείου έσπευσαν σε πυρκαγιά στο πρανές δρόμου στον κόμβο του αεροδρομίου Ηρακλείου. Μέσα σε 15 λεπτά είχαν σβήσει τις φλόγες και τα χειρότερα αποφεύχθηκαν.

Εν τω μεταξύ, σε επιφυλακή θα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Δυτική Κρήτη την Δευτέρα, καθώς αυξημένος είναι ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με το χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ο κίνδυνος σε Χανιά και Ρέθυμνο είναι στην κατηγορία 3.

Σημειώνεται ότι η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ