Megaplast: Η καινοτομία ως τρόπος σκέψης

Η κρητική εταιρεία επενδύει στον ανθρώπινο παράγοντα, στην καινοτομία και την εξωστρέφεια

Eίναι από τις μεγαλύτερες και υγιέστερα αναπτυσσόμενες εταιρίες στην Ελλάδα. Μια κρητική εταιρεία η οποία ιδρύθηκε το 1995 στο νησί και με ''όπλο'' της την καινοτομία αποτελεί τον ηγέτη στην παραγωγή των διάτρητων και ενισχυμένων Stretch Films στην αγορά των καινοτόμων λύσεων συσκευασίας.

Η εταιρία εξάγει το 95% των προϊόντων της μέσω 5 θυγατρικών εταιριών της στην Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και ΗΠΑ παγκοσμίως, αλλά και μέσω ενός ευρέως δικτύου πωλήσεων και διανομέων. Η Megaplast έχει διακριθεί μέσω 8 βραβείων ποιότητας, καινοτομίας & οικονομικής ευρωστίας στην Ελλάδα. Aξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι όλα τα προϊόντα της εταιρίας προστατεύονται από Διεθνή Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας.

Με βασικές αρχές την αξιοπιστία, την αξιοκρατία και την αξιοπρέπεια, έχοντας ως βασικό πυλώνα το σεβασμό στο περιβάλλον και με επίκεντρο τον Άνθρωπο, η Megaplast έχει επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο στους τομείς της Υγείας, Παιδείας, του Πολιτισμού και Αθλητισμού.

''Η καινοτομία έχει να κάνει με όλη τη δομή της εταιρείας μας και το πιο σημαντικό είναι ότι για μας η καινοτομία είναι κουλτούρα, είναι τρόπος σκέψης.'' τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο CEO και πρόεδρος της Megaplast S.A, Χαρίλαος Καββαδίας.

Στην Ελλάδα η επόμενη επένδυση

Αυτή τη στιγμή η Megaplast S.A διαθέτει μόνο ένα εργοστάσιο στην Κρήτη. Η εταιρεία είχε αγοράσει ένα οικόπεδο στο Στέτσιν της Πολωνίας, το οποίο βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, για τη δημιουργία εργοστασίου στην Πολωνία. ''Βλέποντας όμως τις εξελίξεις εδώ στη χώρα μας και λαμβάνοντας υπόψη ότι για εμάς είναι σημαντικό να διαφυλάξου- με την πνευματική ιδιοκτησία και το know how της εταιρείας, αποφασίσαμε η επόμενη επένδυση να είναι εδώ στην Ελλάδα. Είμαστε έτοιμοι να αγοράσουμε ένα οικόπεδο 95 στρεμμάτων προς τη Θήβα, κοντά στον πρώην Πετζετάκι, και εκεί θα γίνει η καινούργια μεγάλη παραγωγική μας μονάδα. Ο προϋπολογισμός μας είναι για μια αρχική επένδυση ύψους περίπου 16 εκατ. ευρώ.'' τόνισε στο περιοδικό ''Diamond Of the greeks economy'' ο πρόεδρος της εταιρείας.

Το Fiber Film, η καινοτομία και το περιβάλλον

Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί ένα εξαιρετικά καινοτόμο προϊόν το οποίο λέγεται fiber film. Πρόκειται για ένα stretch film, μια μεμβράνη πλαστική, που χρησιμοποιείται για την παλετοποίηση των προϊόντων. Αυτό το φίλμ, το οποίο τυλίγει τα προϊόντα σε μια παλέτα, αποτελεί μια αγορά ύψους 2,4 δισ.ευρώ στην Ε.Ε., στις ΗΠΑ 1,7 δισ. και στην Ασία 2 δι. ευρώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Πρόκειται για ίνες οι οποίες ενισχύουν το φίλμ και έτσι το εμποδίζουν να σκιστεί. Είναι το μοναδικό προϊόν στον κόσμο το οποίο είναι ενισχυμένο με fibers, δεν υπάρχει κανένα άλλο με αυτό το χαρακτηριστικό. Με το προϊόν αυτό οι πελάτες, χρησιμοποιώντας 50% λιγότερο υλικό, πετυχαίνουν καλύτερο αποτέλεσμα και όσον αφορά τη σταθερότητα των προϊόντων αλλά και κατά την παραγωγική διαδικασία.

Ουσιαστικά, το φιλμ αυτό λόγω των ενισχυτικών ινών του δεν σπάει,με συνέπεια να ελαχιστοποιούνται οι αστάθμητοι παράγοντες κατά την παραγωγική διαδικασία που μπορεί να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, το συγκεκριμένο προϊόν είναι πλήρως ανακυκλώσιμο.

Το Fiber Film είναι 50% ελαφρύτερο από το συμβατό Stretch Film που σημαίνει ότι χρειάζεται τουλάχιστον 50% λιγότερο προϊόν για την περιτύλιξη της παλέτας, οπότε και σημαντική μείωση του όγκου των Αποβλήτων, άρα και καθαρότερο περιβάλλον. Επίσης, το Fiber Film δημιουργεί τουλάχιστον 50% λιγότερα πλαστικά απόβλητα, οπότε και προξενεί 50% λιγότερο CO2 από ότι τα ανταγωνιστικά stretch film. Μάλιστα αυτό το διάστημα, η εταιρία παρουσιάζει το νέο της προϊόν ECO FIBER FILM, ένα καινοτόμο οικολογικό stretch film από ανακυκλώσιμες πρώτες ύλες, φιλικό προς το περιβάλλον, 100% Recyclable που παρέχει υψηλή εξοικονόμηση κοστών.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ