Μισό ... λόχο τζογαδόρων "τσάκωσε" η ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν δεκάδες άτομα - Κατασχέθηκαν περισσότερα από 15.000 ευρώ!

Δεν ... προλάβαιναν να περνάνε χειροπέδες οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο τριών διαφορετικών εφόδων που πραγματοποιήθηκαν κατά των παράνομων τυχερών παιχνιδιών.

Σε καφενεία σε Μεσαρά και Χερσόνησο είχαν στηθεί ... λέσχες, ενώ στο Ηράκλειο, στην οδό Ζωγράφου στο κέντρο της πόλης, χώρος είχε διαμορφωθεί ειδικά για τις ανάγκες του "πράσινου τραπεζιού".

Συνολικά συνελήφθησαν 44 άτομα και κατασχέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. στο Ηράκλειο συνελήφθησαν είκοσι πέντε άτομα και συγκεκριμένα 23 ημεδαποί ηλικίας από 27 έως 48 ετών και 2 αλλοδαποί ηλικίας 20 και 22 ετών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων, που διενεργούνται για την καταπολέμηση του φαινομένου, των παράνομων τυχερών παιγνίων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα ιδιοκτησίας 33χρονου ημεδαπού.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, είχε επιτρέψει σε είκοσι τέσσερα (24) άτομα την συμμετοχή στη διενέργεια και τη διεξαγωγή του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου “TEXAS POKER”, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες και εντός του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των 5.560 ευρώ ως προερχόμενο από την διενέργεια του παράνομου τυχερού παιγνίου,
  • 3.749 μάρκες διαφόρων χρωμάτων, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε διάφορα χρηματικά ποσά,
  • 4 τράπουλες,
  • Καταγραφική συσκευή,
  • Κάμερα ασφαλείας και tηλεχειριστήριο.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Στον Δήμο Χερσονήσου συνελήφθησαν δέκα άτομα ηλικίας από 22 έως 73 ετών, επίσης για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια.

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα ιδιοκτησίας 28χρονου ημεδαπού ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι είχε επιτραπεί σε εννέα άτομα η συμμετοχή στη διενέργεια και τη διεξαγωγή του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου “TEXAS POKER”, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες και εντός του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των 940 ευρώ ως προερχόμενο από την διενέργεια του παράνομου τυχερού παιγνίου,
  • 230 μάρκες διαφόρων χρωμάτων, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε διάφορα χρηματικά ποσά και
  • τράπουλα.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Τέλος σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, συνελήφθησαν τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Παρασκευής, εννέα άτομα και συγκεκριμένα οχτώ Έλληνες ηλικίας από 22 έως 81 ετών και ένας 50χρονος αλλοδαπός, επίσης για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ηρακλείου και αστυνομικών του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα, ιδιοκτησίας 44χρονου ημεδαπού.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο 44χρονος είχε επιτρέψει σε επτά ημεδαπούς τη διενέργεια και τη διεξαγωγή του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου των πεσών (κύβοι-ζάρια), οι οποίοι και συνελήφθησαν, ενώ ο 50χρονος αλλοδαπός (τσιλιαδόρος) προσπάθησε ανεπιτυχώς να ειδοποιήσει για τον επικείμενο έλεγχο των αστυνομικών.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 9.090 ευρώ ως προερχόμενο από τη διενέργεια του παράνομου τυχερού παιγνίου, ένα ζεύγος (κύβοι-ζάρια), και μία (1) ασύρματη ηλεκτρονική συσκευή ενεργοποίησης ηχητικού σήματος.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ