Ο καυγάς με τον σπιτονοικοκύρη …έκαψε τους αναρριχητές διαρρήκτες

Χτύπησαν ακόμα και ηλικιωμένο μέσα στο σπίτι του

Ο καυγάς με τον σπιτονοικοκύρη τους και ένα τηλεφώνημα στο κέντρο Άμεσης Δράσης έφερε δύο νεαρούς Αλβανούς πιο ….κοντά με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου, οι οποίοι τους αναζητούσαν τα τελευταία 24ωρα ως εμπλεκόμενους σε δεκάδες περιπτώσεις αναρριχητικών «εισβολών» σε διαμερίσματα στην πόλη του Ηρακλείου.

Μόλις μία ημέρα πριν είχαν καταφέρει, όπως υποστηρίζεται, να τους ταυτοποιήσουν με βεβαιότητα, αξιοποιώντας το υλικό από κάμερες ασφαλείας. Άλλωστε τα παιδιά δεν ήταν «πρωτάκια».

Αποφυλακίστηκαν τον Ιούνιο για ανάλογα αδικήματα και δεν έχασαν τον χρόνο τους: μπήκαν αμέσως στην ενεργό δράση. Το ζητούμενο ήταν να τους εντοπίσουν και να τους περάσουν χειροπέδες. Όμως οι συγκυρίες τα έφεραν έτσι ώστε οι δύο Αλβανοί, ηλικίας 24 και 25 ετών αντίστοιχα, να βρεθούν ενώπιον τους χωρίς καν να κουνήσουν το δάκτυλο τους.

Ο καυγάς των δύο νεαρών με τον σπιτονοικοκύρη τους πήρε απρόσμενη εξέλιξη αφού ο τελευταίος κάλεσε το κέντρο Άμεσης Δράσης. Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί της υπηρεσίας προκειμένου να επιληφθούν του συμβάντος και η συνέχεια δόθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο όπου οδηγήθηκαν άπαντες. Και ήταν μία συνέχεια άκρως ενδιαφέρουσα. Όταν τους αντίκρισαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας φέρεται να αναφώνησαν: «καλώς τα παιδιά τα δικά μας!».

Σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους οι δύο νεαροί, από τον Ιούνιο οπότε και αποφυλακίστηκαν, φέρονται να έχουν διαπράξει περισσότερες από 30 κλοπές αλλά και ληστείες. Πηδώντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι και χρησιμοποιώντας για την αναρρίχηση τους τις υδρορροές, έμπαιναν σε διαμερίσματα στην πόλη του Ηρακλείου, αρπάζοντας χρήματα και κοσμήματα.

Σε μία περίπτωση εισέβαλαν σε διαμέρισμα ηλικιωμένου ζευγαριού. Ο σύζυγος ξύπνησε από την φασαρία και ήρθε στα χέρια με τους δράστες, οι οποίοι τον χτύπησαν. Υπάρχει πληροφορία ότι εισέβαλαν σε διαμέρισμα και πήραν από τα μέλη της οικογένειας που απουσίαζαν σε γάμο συγγενικού τους προσώπου ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό.

Και οι δύο πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Πέμπτη.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ