Ο Προϋπολογισμός ... γεφύρωσε τις διαφορές! - Συνδικάτα και Εργατικό Κέντρο ενώνουν τις φωνές τους!

Κοινή συγκέντρωση όλων των Σωματείων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον προϋπολογισμό

Ίδιες οι διαφωνίες, ίδια τα αιτήματα, ακόμη κι αν η αφετηρία είναι διαφορετική. Ήταν κάτι που ο κόσμος το προσδοκούσε για χρόνια και να που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και γίνεται πράξη. Ο προϋπολογισμός φαίνεται πως ... γεφύρωσε τις όποιες διαφορές των συνδικαλιστικών φορέων του Ηρακλείου που την Τετάρτη θα βρεθούν στον ίδιο χώρο για να διαμαρτυρηθούν για όσα προβλέπει ο εθνικός προϋπολογισμός.

Το Εργατικό Κέντρο ανακοίνωσε τη στήριξη του συλλαλητηρίου που διοργανώνουν το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου και η Ένωση Συνταξιούχων ν. Ηρακλείου, στην Πλατεία Ελευθερίας στις 7 το απόγευμα, την Τετάρτη 18/12/2019, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού. Η απόφαση προέκυψε χθες το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου, ο προϋπολογισμός" υλοποιεί για άλλη μία φορά τα ενισχυμένα πρωτογενή πλεονάσματα, εις βάρος του Ελληνικού λαού και της οικονομίας της χώρας". Στην ανακοίνωση χαρακτηρίζεται ως "ο πρώτος, που συντάσσεται σε συνθήκες ανάκαμψης μετά από 10 χρόνια κρίσης", ωστόσο τονίζεται πως "περιλαμβάνει μέτρα αντεργατικά και αντιασφαλιστικά, προβλέπει μείωση των παροχών για τους ανέργους αλλά και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγιεινής".

Το Εργατικό Κέντρο καλεί όλους τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους να παρευρεθούν στο συλλαλητήριο της Τετάρτης, 18 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 7μμ στην Πλατεία Ελευθερίας.

Παράλληλα, με ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης, το ΕΚΗ στηρίζει τους εργαζόμενους στον Όμιλο του ΟΤΕ για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του κλάδου, αλλά και τους τραπεζοϋπαλλήλους που έχουν απολυθεί.

Επίσης, αποφασίστηκε ομόφωνα η διεξαγωγή του Ετήσιου Συνεδρίου των Αντιπροσώπων του ΕΚΗ να πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2020.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ