Πελάτες της Τhomas Cook έμαθαν στον...αέρα την κατάρρευσή της

Ήρθαν στην Κρήτη για τις διακοπές τους και ελπίζουν να μπορέσουν να...επιστρέψουν

Με αμηχανία αλλά και...αισιοδοξία αντιμετωπίζουν την κατάσταση που δημιούργησε η ανακοίνωση της χρεοκοπίας του Διεθνούς Οργανωτή Ταξιδίων Τhomas Cook, πελάτες της εταιρείας που έφτασαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο αεροδρόμιο "Καζαντζάκης" του Ηρακλείου, για τις προγραμματισμένες διακοπές τους.

Κάποιοι μάλιστα δήλωσαν ότι ενημερώθηκαν για τις δυσάρεστες εξελίξεις ενώ βίσκονταν στον...αέρα, ενώ όλοι εξέφρασαν την ευχή μην υπάρξει πρόβλημα και να μπορέσουν να επιστρέψουν κανονικά στα σπίτια τους.

Πρόκειται κυρίως για Γάλλους και Γερμανούς που εμπιστεύτηκαν την Thomas Cook για τις διακοπές τους στην Κρήτη. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ένας εξ' αυτών:
"Θα μείνουμε δύο εβδομάδες, ελπίζουμε να πάνε όλα καλά".

O πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης κάνει λόγο για τεράστιο πλήγμα για τον τουρισμό του νησιού την εφετεινή περίοδο, αλλά και ακόμα μεγαλύτερο για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Κρήτης.

Αυτή τη στιγμή στην Κρήτη είναι 15.000 πελάτες του Thomas Cook από την Αγγλία, ωστόσο ζήτημα παραμένει τι θα γίνει με τους 60.000 Γερμανούς που κι αυτοί βρίσκονται στην Κρήτη.

Η οικονομική ζημία για τα ξενοδοχεία της Κρήτη μετριέται σε μια πρώτη εκτίμηση σε δεκάδες εκατομμύρια, πάντα με τα όσα τονίζει ο κ. Χαλκιαδάκης. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα, με την ανακοίνωση της χρεοκοπίας, ξενοδόχος του Ηρακλείου, απώλεσε 650.000 ευρώ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ