Πήρε και τυπικά το "πράσινο φως" το Τεχνικό πρόγραμμα

Το δημοτικό συμβούλιο "επικύρωσε" τη συμφωνία της Διαπαραταξιακής

Τυπική και ολιγόλεπτη, όπως αναμενόταν, ήταν η συνέχεια απόψε της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, για την έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος.

Με τις ψήφους όλων των παρατάξεων πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης και του Πέτρου Ινιωτάκη, επικυρώθηκε η συμφωνία που είχε επιτευχθεί το πρωί της Δευτέρας, στην Διαπαραταξιακή Επιτροπή.

Όπως έγραψε νωρίτερα το cretalive, το πρόγραμμα Τεχνικών Έργων του δήμου Ηρακλείου για το 2020 εγκρίθηκε με συγκεκριμένες προσθήκες.

Τα έργα που εξασφάλισαν τη συναίνεση για να ενταχθούν στο πρόγραμμα των Τεχνικών Έργων είναι:

⁃ Επικαιροποίηση της Μελέτης για το Πανάνειο Νοσοκομείο.

⁃ Η ένταξη του έργου για το υπόγειο Παρκιγκ στη Λ. Δημοκρατίας

⁃ Μελέτη για την υπογειοποίηση της παραλιακής Λεωφόρου

⁃ Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για αξιοποίηση Ενετικών Τειχών

⁃ Η μελέτη - ομπρέλα για την ανέγερση νέων σχολείων και ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών συγκροτημάτων

⁃ Η δημιουργία της Μινωικής Ασπίδας ( του διπλού round about στην συμβολή της Λ. Κνωσού με Παπαναστασίου)

⁃ Η μελέτη για τη δημιουργία της δημοτικής συγκοινωνίας

⁃ Η μελέτη της ανάπλασης της οδού Ανθέων ⁃ Η μελέτη ανάπλασης Άλμπερτ - Βιάννου- Λασιθίου

⁃ και η μελέτη διαμόρφωσης της Λ. Κνωσού.

"Το σημερινό αποτέλεσμα στην διαμόρφωση κοινού προγράμματος έργων για την επόμενη δημοτική περίοδο, αποδεικνύει ότι το κοινό καλό πολιτών και Δήμου πρέπει και μπορεί να είναι προτεραιότητα όλων" αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης "Ηράκλειο - Ενεργοί Πολίτες".

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται:
"Οι Ενεργοί Πολίτες κατέθεσαν προτάσεις και προήλθαν στον διάλογο με ξεκάθαρους στόχους και προτεραιότητες για τον ρόλο της πόλης και του Δήμου. Οι προτάσεις μας, για κοινωνικές δράσεις, την ανάπλαση της πόλης, την επίλυση κυκλοφοριακών προβλημάτων, με συμβολή στο πρόγραμμα καθαριότητας, και την σχολική στέγη, προσδίδουν αναπτυξιακό ρόλο στο πρόγραμμα και συνδράμουν στην ανάδειξη της ιστορικότητας της πόλης".

Σχόλιο από τη Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου:

"Το φλερτ που ξεκίνησε προεκλογικά, κατέληξε σήμερα σε πολιτικό γάμο ανάμεσα στις παρατάξεις των κ Λαμπρινού, Κουράκη και Λυγερού, με την από κοινού υπερψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος. Όλα τα υπόλοιπα περί «διαφωνίες στην φιλοσοφία» είναι η «στάχτη στα ματιά» των Ηρακλειωτών.

Αναμενομένη εξέλιξη για τις παρατάξεις που συμφωνούν με την κυβερνητική πολιτική, τη σημερινή της ΝΔ, που αποτελεί συνέχεια εκείνης του ΣΥΡΙΖΑ. Παρατάξεις που έχουν ως κοινό πρόγραμμα ο Δήμος να λειτουργεί με βασικό χρηματοδότη του, την τσέπη του Ηρακλειώτη. Που οραματίζονται μια ανάπτυξη για τους λίγους και όχι για το λαό και τις ανάγκες του.

Κάτω από αυτή τη μεγάλη συναίνεση προσπαθούν να χειραγωγήσουν τους Ηρακλειώτες ώστε να δεχτούν αυτήν την πολιτική ως μονόδρομο, δήθεν για το «καλό της πόλης».

H «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί τους Ηρακλειώτες να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Καλεί τον λαό της πόλης, να αντιπαλέψει αγωνιστικά και μαχητικά, το κοινό αντιλαϊκό μέτωπο των δημοτικών παρατάξεων της πλειοψηφίας και να επιβάλει στο Δημοτικό Συμβούλιο με τους αγώνες του, τη δική του ατζέντα, τα πραγματικά λαϊκά προβλήματα".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ