Προφυλακιστέος για τη δολοφονία της Suzanne Eaton - Ανατριχιαστικές οι περιγραφές του 27χρονου

Τη βίασε ακόμη... κι όταν είχε αφήσει την τελευταία της πνοή

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 27χρονος Γιάννης Παρασκάκης για την δολοφονία της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton στα Χανιά στις 2 Ιουλίου.

Ο 27χρονος, αφού πέρασε τέσσερις ώρες στο Δικαστικό Μέγαρο, εξήλθε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής, αφού είχε κριθεί προφυλακιστέος από Εισαγγελέα και Ανακριτή.

Ο 27χρονος περιέγραψε αναλυτικά όσα είχε πει και προανακριτικά, ενώ παραδέχτηκε ότι τη βίασε τρεις φορες - και μάλιστα ακόμη κι αφότου είχε αφήσει την τελευταία της πνοή και το άψυχο σώμα της ήταν παγωμένο.

Είπε ότι βγήκε για να βρει μία γυναίκα να συνερευθουν ερωτικά και όταν την είδε στο δρόμο, τη χτύπησε με το αυτοκίνητο. Η άτυχη βιολόγος έπεσε στα γόνατα και βογκούσε και τότε την ξαναχτύπησε, σπάζοντάς της τη γνάθο και προκαλώντας της αιμορραγία.

Ο 27χρονος, εξερχόμενος από το δικαστικό μέγαρο Χανίων, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν έχει μετανιώσει για τις πράξεις του, ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του θύματος, ενώ απολογούμενος, σύμφωνα με τον συνήγορό του, δικηγόρο Χανίων Παντελή Ζέλλιο, ομολόγησε τις πράξεις του.

«Ο εντολέας μου, όπως και προανακριτικώς κατά την απολογία του στην Ασφάλεια Χανίων, ομολόγησε τα αδικήματα ως προς τα πραγματικά περιστατικά και αποδέχθηκε όλες τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Το μόνο που μένει να δούμε τώρα -και για αυτόν τον λόγο η ανάκριση θα συνεχιστεί- είναι τα αναλυτικά αποτελέσματα τόσο της ιατροδικαστικής έκθεσης όσο και των εργαστηριακών εξετάσεων του γενετικού του υλικού. Ζητήσαμε και νομίζω ότι είναι απολύτως λογικό να διενεργηθεί και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη», δήλωσε ο κ. Ζέλλιος.

Την Πέμπτη, η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, μετά από σχετική εισαγγελική διάταξη, δημοσιοποίησε τα στοιχεία του 27χρονου, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, του βιασμού και της οπλοκατοχής. Πρόκειται, σύμφωνα με την αστυνομική ανακοίνωση, για τον Ιωάννη Παρασκάκη του Αποστόλου και της Μαρίας, ο οποίος γεννήθηκε το 1992 στα Χανιά Κρήτης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ