Προσδοκίες για αναβάθμιση της Τουριστικής Σχολής Αγ. Νικολάου

Θεωρείται εξαιρετικά πιθανό το επόμενο διάστημα να ξεκινήσουν συζητήσεις γύρω από το θέμα.

Στην αναβάθμιση και τη στήριξη της Ανώτερης Τουριστικής Σχολής Κρήτης (ΑΣΤΕΚ) προτίθεται να προχωρήσει το Υπουργείου Τουρισμού, σύμφωνα με τις προγραμματικές εξαγγελίες της πολιτικής ηγεσίας και την ατζέντα που διαμορφώθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Υπουργείο Τουρισμού, όπου συζητήθηκαν οι βασικοί άξονες πολιτικής και οι προτεραιότητες για την επόμενη περίοδο.

«Θα ξαναστήσουμε την τεχνική τουριστική εκπαίδευση και θα αναβαθμίσουμε τις ανώτερες σχολές. Η χώρα που είναι τουριστικός προορισμός παγκοσμίου εμβέλειας οφείλει και πρέπει να παρέχει τουριστική εκπαίδευση παγκοσμίου εμβέλειας», ήταν η φράση του αρμόδιου Υπουργού Χάρη Θεοχάρη, που αποτυπώνει την πρόθεση να στηριχθεί με ξεκάθαρο τρόπο η τουριστική εκπαίδευση, πάνδημο αίτημα των τουριστικών φορέων. Το γεγονός δε ότι ο υφυπουργός Μάνος Κόνσολας είναι άνθρωπος του τουρισμού και βουλευτής Δωδεκανήσων, θεωρείται ως κρίσιμη παράμετρος για να αναλάβει την προώθηση της αναβάθμισης των τουριστικών σχολών. Για αυτό και η σαφής αναφορά για τις «Ανώτερες Σχολές». Η ΑΣΤΕΡ της Ρόδου και η ΑΣΤΕΚ του Αγίου Νικολάου αποτελούν τα δύο σημεία αναφοράς για τις ενέργειες που θα γίνουν στον τομέα αυτό.

Αν και δεν είναι σαφές ακόμα, αν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο που έχει ήδη εκπονηθεί, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό το επόμενο διάστημα να ξεκινήσουν συζητήσεις γύρω από το θέμα.

Πηγή: anatolh.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ