Πτώση στο κενό την ώρα του μεροκάματου

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου μεταφέρθηκε, σοβαρά τραυματισμένος, ένας άνδρας περίπου 60 ετών, που - σύμφωνα με τις πληροφορίες - έπεσε από μεγάλο ύψος, ενώ εργαζόταν στο Εργοστάσιο Ανακύκλωσης.

Το περιστατικό έγινε περίπου στις 4.30 το απόγευμα. Οι συνθήκες της πτώσης δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, ενώ στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε αιμόφυρτο τον άνδρα, ο οποίος υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν πρόκειται για εργαζόμενο του εργοστασίου, αλλά για οικοδόμο στον οποίο είχε ανατεθεί να κάνει κάποιες εργασίες σε ταράτσα και για το λόγο αυτό ανέβηκε σε κλαρκ, χωρίς να ληφθούν, όπως καταγγέλλεται, τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας.

Ανακοίνωση από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

" Στο ίδιο έργο θεατές, με ένα ακόμα σοβαρό εργατικό ατύχημα να έρχεται να προστεθεί στην ήδη μακρά λίστα των εργατικών ατυχημάτων στον νομό Ηρακλείου.

Ένας άντρας, εν ώρα εργασίας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που υπέστη όταν έπεσε από ύψος 5 μέτρων. Ο άτυχος άντρας, εργαζόμενος σε κατασκευαστική εταιρεία εκτελούσε εργασίες στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στην ΒΙ.ΠΕ Ηρακλείου. Στην προσπάθεια του να ανέβει με ανυψωτικό μηχάνημα, κλαρκ, στην ταράτσα του κτηρίου, γλίστρησε, με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει στο κεφάλι.

Το ΕΚΗ παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή τις εξελίξεις και ζητάει από τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν τα αίτια του σοβαρού αυτού ατυχήματος και να δοθούν άμεσα απαντήσεις για το αν τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο Εργοστάσιο Ανακύκλωσης, ώστε να αποδοθούν και οι σχετικές ευθύνες".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ