Σε ρυθμούς...διαστήματος η Κρήτη

Εγκαινιάζεται το «Πάρκο Γιούρι Γκαγκάριν» - Υπογράφεται σημαντική σ​υμφωνία με το Κέντρο Αεροδιαστημικής Ιατρικής Ρωσίας​

Παρουσία κλιμακίου Ρώσων κοσμοναυτών, εγκαινιάζεται σήμερα στο Ηράκλειο το «Πάρκο Γιούρι Γκαγκάριν», ένα διεθνούς εμβέλειας έργο και σύμβολο για την ειρήνη και τη συνεργασία, όπως έχει χαρακτηριστεί.

Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 12.00 το μεσημέρι από την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, από κοινού με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, και τον πρόεδρο της TEZTOUR Hellas, Δημήτρη Χαριτίδη, που συνδιοργανώνει την εκδήλωση με το δήμο.

Τα εγκαίνια του νέου Πάρκου στον Καράβολα Ηρακλείου, εντάσσονται στον παγκόσμιο εορτασμό των 85 χρόνων από τη γέννηση του θρυλικού κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν, του πρώτου ανθρώπου που πέταξε στο Διάστημα στις 12 Απριλίου 1961. Το 2016 είχε τοποθετηθεί η προτομή του στο χώρο του Πάρκου, με πρωτοβουλία τότε του Διεθνούς Ιδρύματος Γκαγκάριν σε συνεργασία με την TEZ TOUR Hellas.

Με επικεφαλής της ρωσικής αποστολής, τον ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν (Γραμματικόπουλο), τα εγκαίνια του Πάρκου, θα τιμήσουν με την παρουσία τους άλλοι τρεις εν ενεργεία Ρώσοι κοσμοναύτες, οι Αντόν Σκάπλεροφ, Ολέγκ Αρτέμιεφ και Σεργκέι Προκόπιεφ, οι οποίοι, μετά από τις διαστημικές πτήσεις τους, πραγματοποίησαν πρόγραμμα αποκατάστασης στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Επίσης συμμετέχει ο Δρ. Μιχαήλ Ποτάποφ, μέλος του τότε Σώματος Κοσμοναυτών της Σ. Ένωσης και ειδικός ιατρός στα προγράμματα αποκατάστασης. Η επίσκεψη των κοσμοναυτών πραγματοποιείται με την στήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας, που συμμετέχουν ενεργά στην προετοιμασία του ταξιδιού.

Μια σημαντική συμφωνία με το Κέντρο Αεροδιαστημικής Ιατρικής Ρωσίας

Στο περιθώριο της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί για την ονομασία του πάρκου Γιούρι Γκαγκάριν, η εταιρεία Aegeo Spas Leading Spa Management Solutions προγραμματίζει εκδήλωση για την υπογραφή συμφωνίας με το Κέντρο Αεροδιαστημικής Ιατρικής Ρωσίας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 και ώρα 13:00 στο ξενοδοχείο Creta Maris Beach Resort στη Χερσόνησο.

Αντικείμενο της συμφωνίας, η συνεργασία για την αποκατάσταση Ρώσων Κοσμοναυτών σε κέντρα ευεξίας της Aegeo Spas μετά την επιστροφή τους από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η συμφωνία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την τακτική επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών για την ανταλλαγή πληροφοριών, την επιστημονική ενημέρωση για καινοτομίες και ευρεσιτεχνίες, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, όπως και την από κοινού συνεργασία σε προγράμματα επιστημονικής εκπαίδευσης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ