Σήμερα η δίκη των "νταήδων" - Στάση και κινητοποίηση του ΕΚΑΒ

Οι δύο νεαροί διώκονται για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή

Σήμερα αναμένεται να διεξαχθεί η εξ αναβολής δίκη των δύο νεαρών που τα ξημερώματα της 9ης Φεβρουαρίου συνελήφθησαν από αστυνομικούς για τις απρόκλητες επιθέσεις σε βάρος δύο ατόμων, ενός διασώστη του ΕΚΑΒ και ενός αλλοδαπού στο Ηράκλειο.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο νεαροί που διώκονται για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, είχαν αφεθεί ελεύθεροι με την Πρόεδρο του Δικαστηρίου να τους απευθύνει συστάσεις να "προσέχουν την συμπεριφορά τους".

Σημειώνεται επίσης, ότι τα προβλήματα υγείας που δημιούργησε στον 46χρονο διασώστη του ΕΚΑΒ ο άγριος ξυλοδαρμός θα τον ταλαιπωρήσουν για πολύ καιρό. Ειδικότερα, ο άνδρας φέρεται να έχει υποστεί ρήξη τυμπάνου, ενώ αντιμετωπίζει θέμα και με την όρασή του. Ήδη στη δικαιοσύνη έχουν σταλεί όλες οι σχετικές ιατρικές εξετάσεις και εκθέσεις.

Στάση εργασίας του ΕΚΑΒ


Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ από τις 10:00 έως τις 14:00 με το σωματείο τους να απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε ειρηνική διαμαρτυρία που προγραμματίζεται στο δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου. Οι εργαζόμενοι ζητούν "να αυστηροποιηθούν οι ποινές κάθε μορφής βίας κατά των πληρωμάτων ασθενοφόρων αλλά και του τηλεφωνικού κέντρου". Παράλληλα, ζητούν να τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Το Σωματείο Εργαζομένων Εκαβ 4ης Περιφέρειας Κρήτης προκηρύσσει τετράωρη στάση από τις 10πμ μέχρι και 2μμ την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου κατά την προσαγωγή και την διαδικασία αυτοφώρου των κατηγορουμένων για την επίθεση κατά του συναδέλφου μας. Θα υπάρξει επίσης κινητοποίηση και ειρηνική διαμαρτυρία έξω από το δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου απαιτώντας από την πολιτεία να αυστηριοποιηθούν οι ποινές κάθε μορφής βίας κατά των πληρωμάτων ασθενοφόρων αλλά και του τηλεφωνικού κέντρου.

Επίσης ζητάμε να τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφάλειας που αφορούν του σταθμούς των οχημάτων και των κτιριακών εγκαταστάσεων. Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα μας αλλά και κάθε εργαζόμενος η σωματείο που αντιλαμβάνεται το κρίσιμο της απόφασης αφού ουσιαστικά θίγονται όλοι οι εργασιακοί χώροι. Κατά τη διάρκεια της στάσης θα λειτουργήσει ποσοστό ασφαλείας 50%".


Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ