Στην Κρήτη με "φόντο" τα προβλήματα στην ελαιοπαραγωγή ο Μ. Βορίδης

Στο νησί βρίσκεται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Στην Κρήτη έφτασε το βράδυ της Τετάρτης ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης.

Ο Υπουργός αναμένεται να ενημερωθεί για το σοβαρότατο πρόβλημα που αφορά την ελαιοπαραγωγή και τις καταστροφές που υπέστησαν καλλιεργητές σε αρκετές περιοχές.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο κ. Βορίδης πρόκειται να συμμετάσχει σε ευρεία για το ζήτημα σύσκεψη, στις 11.00 το πρωί της Πέμπτης στο Επιμελητήριο με τη συμμετοχή Προέδρων Συνεταιριστικών Οργανώσεων αλλά και Δημάρχων. Μάλιστα η σύσκεψη ήταν προγραμματισμένο να γίνει στη Περιφέρεια, ωστόσο λόγω χωρητικότητας μεταφέρθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Παράλληλα, κατά την παραμονή του στην Κρήτη ο Υπουργός θα πραγματοποιήσει και αυτοψία σε πληγείσες περιοχές ενώ αναμένεται να έχει και κατ'ιδίαν συναντήσεις με ελαιοπαραγωγούς και καλλιεργητές.

Μετά τη 1 το μεσημέρι ο Μάκης Βορίδης, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, θα μεταβεί στο Τυμπάκι όπου θα έχει επαφές με τον τοπικό Αγροτικό Συνεταιρισμό. Πιθανότατα εκεί θα επισκεφθεί κάποιο ελαιοτριβείο ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα βρεθεί και σε θερμοκήπια στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσάρας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ