Στηρίξτε τον Φρίξο!

Ο Σταύρος Θεοδωράκης γράφει για τον Φρίξο, το βραβευμένο ελληνικό πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής στο Ρέθυμνο

"Πόσο συχνά ακούμε για παιδιά που πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης;

Ο Φρίξος θέλει αυτό να αλλάξει. Θέλει να μάθει στα παιδιά για το σώμα τους, για τις σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους και κυρίως ότι τα κακά μυστικά δεν πρέπει να τα κρατούν μέσα τους. Θέλει να τους μάθει αλήθειες που θα τα προστατεύσουν.

Ο Φρίξος είναι ένας μικρός σκαντζόχοιρος και πρωταγωνιστεί σε ένα ελληνικό πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής! Δημιουργήθηκε από τέσσερις εκπαιδευτικούς στο Ρέθυμνο της Κρήτης και πριν λίγες μέρες διακρίθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τη Σεξουαλική Υγεία με το βραβείο Αριστείας και Καινοτομίας Εκπαιδευτικού Προγράμματος Σεξουαλικής Αγωγής 2019!

Η είδηση πέρασε στα ψηλά. Στο Ρέθυμνο όμως όλοι το συζητούν. Και εγώ είχα την ευκαιρία να συναντήσω εκεί την Margarita Gerouki και την Δέσποινα Μαυράκη, δύο από τις πέντε «μητέρες» του Φρίξου - η Μαργαρίτα άλλωστε είναι και υποψήφια ευρωβουλευτής με το Ποτάμι. Επόμενος στόχος τους όπως μου είπαν είναι να πεισθεί το ελληνικό υπουργείο Παιδείας να σκεφθεί σοβαρά τα προγράμματα σεξουαλικής αγωγής. Έχει όλα όσα χρειάζεται και καμία δικαιολογία!

Είμαστε μαζί τους!

Και τον Οκτώβριο περιμένουμε την επίσημη βράβευσή τους στο Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού στο Μεξικό. Θα είναι εκεί εκτός από την Μαργαρίτα και την Δέσποινα, η Έλενα (Βιταλάκη), η Αθηνά (Τριαματάκη) και η Πέγκυ (Φούρκα) που ζωγράφισε τον Φρίξο.

Μπράβο ξανά!"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ