Στο Ηράκλειο το Παγκόσμιο και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης

Πάνω από 750 αθλητές θα λάβουν μέρος και πάνω από 50 προπονητές και συνοδοί αποστολών

Του Αντώνη Παντινάκη


Τρεις μέρες γεμάτες θέαμα, από τις 25-27 Οκτώβρη, από το πρωί μέχρι το απόγευμα στα Δύο Αορακια, ένα κλειστό γυμναστήριο το οποίο όπως είπε και ο Κώστας Βαρδαβας "δεν είμαι μόνο για μπάσκετ και βόλεϊ. Είναι για πολλά αθλήματα σάλας. Η πλήρης αξιοποίηση του επιτάσσει και τέτοια μεγάλα αθλητικά γεγονότα όπως είναι αυτά των πολεμικών τεχνών".

Μιλώντας για το Ζίου Ζίτσου, ο κ. Βαρδαβας τόνισε ότι "είναι ένα αναπτυσσόμενο άθλημα".

Οι δύο μεγάλες διοργανώσεις που έρχονται στο Ηράκλειο "είναι κι ένα μεγάλο test event για την ελληνική και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, που προετοιμάζονται για τους Ευρωπαίους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και νομίζω ότι είναι η απαρχή μιας νέας συνεργασίας με μια πολύ δραστήρια Ομοσπονδία, αυτή του Ζιου Ζιτσου για να φιλοξενήσουμε ακόμα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα.

Μπορεί να μην το καταλαβαίνουμε αλλά το ζίου ζίτσου και οι πολεμικές τέχνες αναπτύσσονται στις μικρές ηλικίες ως μέθοδος αυτοάμυνας και φυσική δραστηριότητα", υποστήριξε ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου.

Ο κ. Βαρδαβας κάλεσε τους Ηρακλειώτες και τους Κρητικούς "να κάνουν μια βόλτα από τα Δύο Αοράκια για να παρακολουθήσουν ένα θέαμα που δεν βλέπουμε συχνά".

Όπως δήλωσε , "μια διοργάνωση είναι πλήρως πετυχημένη εάν έχει θεατές, εάν έρθει κόσμος και την παρακολουθήσει. Είναι στο χέρι των Ηρακλειωτών και των Κρητικών να αγκαλιάσουν αυτή τη διοργάνωση και να γευτούν οι άνθρωποι από 35 διαφορετικές χώρες τη φιλοξενία μας".

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνακης σημείωσε: "Αυτές οι μεγάλες διοργανώσεις, από μόνες τους, αποτελούν μια πολύ καλή διαφήμιση για την πόλη μας και το νησί μας. Επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά ότι η Κρήτη είναι πλέον ένας εξαιρετικός, ένας φιλόξενος και κυρίως ένας ασφαλής αθλητικός προορισμός"

Ο Ανέστης Πουλικιδης, πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ζιου Ζιτσου τόνισε: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ στο όμορφο Ηράκλειο. Ευχαριστούμε τον Δήμο και την Περιφέρεια για τη βοήθεια που μας προσέφεραν. Το όμορφο αυτό στάδιο (σ. σ Δύο Αορακια) πληροί τις προδιαγραφές για μεγάλες διοργανώσεις. Όλα θα πάνε κατ' ευχήν και τη Δευτέρα θα είμαστε τριπλά ευτυχισμένοι για αυτή τη μεγάλη διοργάνωση στην πόλη σας".

Ο Ρικ Φροουιν, γενικός γραμματέας πανευρωπαϊκής ομοσπονδίας Ζιου Ζιτσου επεσήμανε: "Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι που έχουμε αυτή την διοργάνωση στην Ελλάδα και στο Ηράκλειο. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από την Ελληνική Ομοσπονδία και είμαστε σίγουροι για το άριστο αποτέλεσμα. Η διοργάνωση της Ελλάδας, της Κρήτης και του Ηρακλείου είναι σίγουρο ότι θα είναι η καλύτερη αυτής της χρονιάς. Ευχόμαστε τα καλύτερα στους αθλητές, στους συμμετέχοντες και στους εθελοντές".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ