Στο "κόκκινο" ο υδράργυρος τις επόμενες ώρες στην Κρήτη

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης

Η νύχτα προμηνύεται δύσκολη, σύμφωνα και με τα προγνωστικά στοιχεία


Του Αντώνη Παντινάκη


"Θερμή εισβολή - εξπρές" έχουμε στην Κρήτη, με την νύχτα να προμηνύεται δύσκολη, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων!

Ο υδράργυρος αναμένεται να "σκαρφαλώσει" στους 35-36 βαθμούς, κατά τόπους μπορεί να αγγίξει και τους 38, ενώ στην πεδιάδα της Μεσαρας και στο νότιο τμήμα του νησιού ίσως ανέβει λίγο ακόμα!

Ο γνωστός μετεωρολόγος Μανώλης Λεκκας μας προϊδέασε και για το δύσκολο βράδυ που έρχεται, όπου η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 25-27 βαθμούς Κελσίου!

Το θερμόμετρο θα παραμένει στο… κόκκινο και αύριο το πρωί. Η θερμή εισβολή θα κινηθεί στα ίδια πάνω-κάτω επίπεδα με σήμερα (35-36 βαθμούς Κελσίου).

Ποτέ υποχωρεί η ζέστη

Η ατμόσφαιρα θα αρχίσει να δροσίζει από το μεσημέρι της Πέμπτης και μετά, όπου θα καταφθάσει βόρειο ρεύμα με ψυχρές αεριες μάζες.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι καλός, απόλυτα συμβατός με την εποχή. Ενδεχομένως, η μεθαυριανη μέρα να ξημερώσει με πιο χαμηλή θερμοκρασία από την φυσιολογική. Δεν αποκλείονται και οι νεφώσεις στα ορεινά, οι οποίες ωστόσο δεν θα συνοδεύονται από αλλά φαινόμενα.

Οι ενισχυμένοι βοριάδες, από 4 εως 6 μποφόρ, αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς, με τον κ. Λεκκα να εφιστά την προσοχή όλων.

Καλό Σαββατοκύριακο

Οι Κρητικοί θα περάσουν ένα… καλό Σαββατοκύριακο. Ο καιρός θα είναι ήπιος το τελευταίο διήμερο της εβδομάδας. Η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπερνά τους 32 βαθμούς, με την ελάχιστη να ξεκινά από 21-22.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ