Με μεγάλη πλειοψηφία "πέρασε" ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Κρήτης

Ο νέος προϋπολογισμός έχει έσοδα 101.969.621,66 και έξοδα 144.665.150,78

Η Ψήφιση Προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης για το 2020 βρέθηκε στο επίκεντρο ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, την Παρασκευή, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας στο Ηράκλειο.

"Παρά τις περικοπές μπορέσαμε και σταθήκαμε όρθιοι για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την Κρήτη", υπογράμμισε η εισηγήτρια Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, τονίζοντας ότι και αυτός ο προϋπολογισμός είναι ο ίδιος πάνω κάτω σε σχέση με πέρυσι και πρόπερσι.
"Εύχομαι μέχρι το τέλος της θητείας μας να μπορέσουμε να ψηφίζουμε μεγαλύτερους προϋπολογισμούς" είπε η κ. Λιονη

Υπέρ ψηφίζει, όπως δήλωσε,ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.
"Χωρίς να δίνουμε λευκη επιταγή, και χωρίς να είμαστε ευχαριστημένοι από το έργο της Περιφέρειας" διευκρίνισε "δέσμευση μας και υποχρέωση μας είναι να παρατηρούμε κατά τη διάρκεια του έτους πώς προχωρά ο προϋπολογισμός".
Ο κ. Μαρκογιαννάκης συνέχισε λέγοντας: "Το ποσό το οποίο εκπροσωπεί την Κρήτη δεν είναι αυτό που θα θέλαμε. Το είπε και η κ. Λιονη. Δεν θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με την εικόνα της Κρήτης. Σίγουρα δεν έχουν συμβεί αυτά που πρέπει να συμβούν, σίγουρα υπάρχουν ελλείψεις. Όμως ας ευχηθούμε τα επόμενα χρόνια ο προϋπολογισμός να είναι αυξημένος για να γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν"

Την αντίθεση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στον προϋπολογισμό εξέφρασε ο κ. Μανουσάκης, ο οποίο ανέφερε:
"Είναι ένας προϋπολογισμός αντιλαϊκό, κομμένος και ραμμένος στα μέτρα της ΕΕ. Ο λαός είναι υποζύγιο στην ταύτιση συμφερόντων της Περιφέρειας και της κυβέρνησης, προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου".
Ο ίδιος κατηγόρησε την Περιφέρεια ότι είναι "συμπλήρωμα της κεντρικής εξουσίας"

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την Περιφέρεια: "Στην κατάρτιση του προϋπολογισμού τηρούνται επακριβώς οι αρχές της καθολικότητας, ενότητας, σαφήνειας και ειδικότητας των πιστώσεων του Προϋπολογισμού, καθώς και οι αρχές της ειλικρίνειας και της ακρίβειας των οικονομικών δεδομένων που προβλέπονται στο Δημόσιο Λογιστικό".

Τον προϋπολογισμό εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή και η Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Ραπτάκη. Ο νέος προυπολογισμός έχει έσοδα 101.969.621,66 και έξοδα 144.665.150,78. Το ταμειακό υπόλοιπο που αφορά και δεσμευμένες πιστώσεις ανέρχεται σε 42.695.529,12 ευρώ.

Το νέο προϋπολογισμό ψήφισαν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου από την πλειοψηφία και το συνδυασμό «Κρήτη η ζωή μας» αλλά και τη μείζονα μειοψηφία και το συνδυασμό «Κρήτη μπροστά». Καταψηφίστηκε από τους εκπροσώπους της ελάσσονος μειοψηφίας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ