Συνεχίζεται η ανθρωποθυσία στην άσφαλτο - Νέο θανατηφόρο τροχαίο

Νεκρός μοτοσικλετιστής στη Γεωργιούπολη!

Ένας 33χρονος μοτοσικλετιστής έχασε τη ζωή του σε νέο θανατηφόρο τροχαίο που συνέβη σήμερα περίπου στις 06.50 ανάμεσα σε Γεωργιούπολη και Καβρό.

Επιβατικό όχημα με κατεύθυνση προς Σητεία, που επιχείρησε να περάσει απέναντι στρίβοντας αριστερά, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με διερχόμενη μηχανή, με συνέπεια να βρει τραγικό θάνατο ο οδηγός της μοτοσικλέτας.

Από την σφοδρή σύγκρουση τραυματίστηκε και ο 42χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς και άνδρες της Τροχαίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο διοικητής της Τροχαίας ΒΟΑΚ, Χρήστος Παπαδάκης, ανέφερε ότι από τα 260 χλμ. του ΒΟΑΚ, μόνο τα 50, δυστυχώς, έχουν διάζωμα, άρα οποιοσδήποτε έχει τη δυνατότητα να στρίψει περνώντας στο αντίθετο ρεύμα.

Στην περίπτωση του πρωινού τροχαίου, ο κ.Παπαδάκης ανέφερε πως στο σημείο υπήρχε ορατότητα, παρά τη μικρή στροφή στο σημείο.

Μεταφέροντας τα στατιστικά στοιχεία, ο διοικητής έκανε λόγο για 12 τροχαία με 11 νεκρούς που έχουν σημειωθεί φέτος, στον ΒΟΑΚ. Από τον αριθμό αυτό, οι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο.

Κατά 54% των ατυχημάτων η ευθύνη αποδίδεται στον οδηγό, χωρίς να παραβλέπονται ως αιτίες και οι κακές υποδομές. Επισήμανε ότι συχνά τα ατυχήματα και τα δυστυχήματα οφείλονται σε διάσχιση του οδοστρώματος από οχήματα που επιχειρούν να περάσουν απέναντι, ενώ κινούνται στον ΒΟΑΚ.

Ωστόσο φαίνεται ότι κατά την τελευταία, σχεδόν, δεκαετία, ο σχεδιασμός της Τροχαίας ΒΟΑΚ φέρνει αποτελέσματα. Αν και όπως τονίζει ο κ.Παπαδάκης "δεν εξαλείφεται το τροχαίο ατύχημα", έχει σημειωθεί μείωση κατά 73% των τροχαίων (από τα 60 κατά μέσο όρο, στα 25) και 80% μείωση των παθόντων, από την ίδρυση του τμήματος Τροχαίας ΒΟΑΚ, στις 11.11.2011.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ