Μαμουλάκης φεύγει, Κοκοσάλης έρχεται ... στον ΕΣΔΑΚ

Παραδίδει τη σκυτάλη ο Χάρης Μαμουλάκης στον Μ.Κοκοσάλη που αναλαμβάνει ως μεταβατικός πρόεδρος του Συνδέσμου

Ο Μανώλης Κοκοσάλης αναλαμβάνει καθήκοντα μεταβατικού προέδρου του ΕΣΔΑΚ, όπως προέκυψε από τη συνεδρίαση του ΕΣΔΑΚ, για την ανάδειξη νέου προέδρου, στη θέση του Χάρη Μαμουλάκη, ο οποίος παραιτήθηκε ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου στις οποίες θα συμμετάσχει με το ΣΥΡΙΖΑ.

Η τοποθέτηση του κ. Κοκοσάλη στη θέση του προέδρου είναι προσωρινή, για 3-4 μήνες περίπου, καθώς από Σεπτέμβριο ως το Νοέμβριο αναμένεται η εκλογή του νέου προεδρείου. Η εκτελεστική Επιτροπή παραμένει η ίδια.

"Στόχος του νέου Συμβουλίου είναι να δούμε πώς θα γίνει όσο το δυνατόν ομαλότερα η συγχώνευση των ΦΟΔΣΑ, και ταυτόχρονα κάποια έργα που τρέχουν στον νομό και στην Κρήτη γενικότερα, όπως του Αμαρίου και της Σητείας. Ο στόχος μας είναι να προχωρήσουν αυτά τα έργα απρόσκοπτα, χωρίς προβλήματα", ήταν το αρχικό σχόλιο του κ. Κοκοσαλη, ο οποίος πρόσθεσε οτι "περιμένουμε τη διαπιστωτική από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να δούμε πόσους ΦΟΔΣΑ θα έχουμε στην Κρήτη, κι από εκεί και μετά πρέπει να ξεκινήσει ένας μαραθώνιος για να μπορέσουν να συγχωνευθούν. Αυτό προϋποθέτει κάποιες διαδικασίες που πρέπει να γίνουν, όπως η εκκαθάριση, η λύση των εταιριών, διαχειριστικός έλεγχος. Κι όλα αυτά πρέπει να γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε ο νέος ΕΣΔΑΚ που θα προκύψει, να μπορέσει να διοικηθεί από τον Νοέμβρη και μετά"'.

Εντός της Επιτροπής βρίσκεται και ο Γιάννης Ρασούλης, που θα εκπροσωπήσει τον Δήμο Ηρακλείου. Χάρης Μαμουλάκης: "Μια εξαιρετικά παραγωγική, διετούς διάρκειας θητεία, έληξε. Να συγχαρώ τον μεταβατικό πρόεδρο, τον κ. Κοκοσάλη, και να του ευχηθώ καλή επιτυχία. Είμαι βέβαιος ότι θα οδηγήσει με θετικό τρόπο τον φορέα στην ένα εποχή. Μια νέα εποχή η οποία μέσω της διαπιστωτικής πράξης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα δημιουργήσει μία νέα συνθήκη, την αλλαγή του χάρτη στους ΦΟΔΣΑ. Οι επόμενοι τέσσερις μήνες είναι ένα κρίσιμο διάστημα, αλλά νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Στη σημερινή συνεδρίαση, όλα πήγαν καλά. Το κλίμα συναίνεσης και σύνθεσης επικράτησε. Κερδισμένος θα πρέπει να είναι πάντα ο πολίτης του Ηρακλείου και της Κρήτης".

Ο κ. Μαμουλάκης σχολίασε και την δικαστική απόφαση για τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα: "Είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη. Χαιρετίζουμε την απόφαση του δικαστηρίου. Εξασφαλίστηκε μία ομαλότητα και μία κανονικότητα εντός του καλοκαιριού, αλλά και μία εργασιακή ειρήνη εντός του αμαξοστασίου, ιδιαιτέρως απαραίτητης, δεδομένης της επικείμενης πρόσληψης μέσω της 3Κ του μόνιμου προσωπικού".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ