Το 3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου υλοποιεί το πρόγραμμα Erasmus+ “A Healthy Dose of Social Media”

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του διετούς σχεδίου δράσης μετακινήθηκαν στο εξωτερικό δώδεκα μαθητές του σχολείου οι οποίοι φιλοξενήθηκαν από οικογένειες μαθητών των σχολείων υποδοχής

Το 3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης συμμετέχει σε Στρατηγική Σχολική Σύμπραξη και υλοποιεί από το Σεπτέμβριο του 2017 εγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+/Δράσης ΚΑ2, διάρκειας 24 μηνών με στόχο τη «Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών» και τίτλο: “A HEALTHY DOSE OF SOCIAL MEDIA”. Στο πρόγραμμα που πρόκειται να ολοκληρωθεί στο τέλος Αυγούστου του 2019 συμμετέχουν εκτός από το σχολείο μας τέσσερα ακόμα σχολεία από τη Γερμανία, τη Λιθουανία, την Πολωνία και την Πορτογαλία.

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του διετούς σχεδίου δράσης μετακινήθηκαν στο εξωτερικό δώδεκα μαθητές του σχολείου μας οι οποίοι φιλοξενήθηκαν από οικογένειες μαθητών των σχολείων υποδοχής και είχαν την ευκαιρία να εξασκήσουν την Αγγλική γλώσσα, να γνωρίσουν άλλους ευρωπαϊκούς πολιτισμούς και να επισκεφτούν σχολεία, μουσεία και ιστορικά μνημεία άλλων χωρών, να συμμετέχουν σε μαθήματα με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών που έκαναν οι καθηγητές των εταιρικών σχολείων καθώς και σε ποικίλες εκπαιδευτικές, βιωματικές και διαδραστικές δραστηριότητες. Επίσης και οι εκπαιδευτικοί της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με άλλες κουλτούρες, να ανταλλάξουν ιδέες, εμπειρίες και καλές πρακτικές με καθηγητές σχολείων του εξωτερικού, να δημιουργήσουν και να εφαρμόσουν καινοτόμα σχέδια μαθημάτων, διεξάγοντας μαθήματα στην Αγγλική γλώσσα στους μαθητές των σχολείων που επισκέφτηκαν και στους Έλληνες μαθητές. Το παιδαγωγικό υλικό που έχει δημιουργηθεί από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας στο πλαίσιο του προγράμματος “A HEALTHY DOSE OF SOCIAL MEDIA”, ενημερωτικά βίντεο καθώς και εργασίες που έχουν εκπονηθεί από τους μαθητές μας έχουν δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του 3ου Γυμνασίου Ηρακλείου Κρήτης: http://3gym-irakl.ira.sch.gr/, http://3gymirakl.ira.sch.gr/er... και στην κοινή ιστοσελίδα του προγράμματος https://erasmusplus-socialmedi... .

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ