Το καρναβάλι ματαιώθηκε, το κέφι παραμένει

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Ρεθύμνου ετοιμάζονται να γιορτάσουν την Αποκριά στους δρόμους και τα κέντρα του Ρεθύμνου

Του Αντώνη Παντινάκη

Μούδιασαν, και λογικό είναι, από την ακύρωση του Καρναβαλιού οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Ρεθύμνου.

Η πόλη προσπαθεί να συνέλθει από το... σοκ, το βέβαιο πάντως είναι ότι το κατευόδιο της αποκριάς θα γίνει με τον προσήκοντα τρόπο!

Στο κάτω κάτω της γραφής, η παρέλαση αναβλήθηκε · η πανηγυρική (προ)διάθεση εξακολουθεί και κυλά στις φλέβες μικρών και μεγάλων: το κέφι σιγοβράζει και ετοιμάζεται να...ξεχειλίσει από απόψε μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Καθαρά Δευτέρας.

Η κίνηση είναι "κομμένη", ωστόσο ο ήχος από τα ροδάκια βαλιτσών τρυπάει τις αναμενόμενες καρναβαλικές μελωδίες που παιανίζουν.

Στην παλιά αλλά και στην υπόλοιπη πόλη, όλα μοιάζουν φυσιολογικά, αν κι είναι κάπως πιο υποτονικά σε σχέση με άλλες χρονιές: οι βιτρίνες των καταστημάτων είναι στολισμένες κατάλληλα, οι σημαίες της μεγάλης γιορτής κυματίζουν περήφανες, οι καρναβαλικές φιγούρες κι οι άλλες ευφάνταστες κατασκευές στέκουν ακίνητες κι απτόητες, και οι μασκαράδες έχουν πιάσει όλα τα κεντρικά σημεία.

Και εκκεντρικές (χρωματικα) περούκες βλέπουμε, και μασκοφόρους - που τιμούν τη γιορτή και όχι τον πανικό (του κορονοιου).

Ο περισσότερος κόσμος κινείται στην παραλιακή, αλλά ως το σούρουπο το αποκριάτικο ποτάμι θα διαπερνά όλα τα στενά του Ρεθύμνου, έστω κι αν δεν είναι τόσο ορμητικό όσο αναμενόταν.

Σε όλες τις καφετέριες της παραλιακής, αλλά και σε άλλα μαγαζιά διασκέδασης (όπως ρακάδικα στην παλιά πόλη) τα ηχεία πήραν τη θέση τους. Τα υπαίθρια μπαρ και οι εξέδρες για τους DJs, στήθηκαν και ποιος... κορωνοϊος; - ποιος μας σταματά καλύτερα!

Υπάρχουν βεβαίως κι επαγγελματίες που πήραν... βαρέως την (επίσημη) αναστολή των καρναβαλικών εκδηλώσεων. "Περιμέναμε αυτές για να πάρουμε μια μεγάλη οικονομική ανάσα. Και ξαφνικά ένας ιός μας χάλασε τα σχέδια" παραπονιούνται.

Με καλή διάθεση, όλα ξεπερνιούνται. Ίσως και η μεταφορά της παρέλασης σε κάποια άλλη ημερομηνία τους επόμενους μήνες , όπως σχεδιάζεται στην Πάτρα, να είναι ένα βάλσαμο στην (οικονομική και ψυχολογική) πληγή που άνοιξε ο κορωνοϊος.

Καλοκαιρινό καρναβάλι. Γιατί όχι;

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ