''Με την πρώτη ματιά'' από τη ΝΕΚΛΗ

Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τη διαφορετικότητα, τον σχολικό εκφοβισμό και τον έρωτα

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου συνεχίζει τις προβολές ταινιών με επιτυχία. Σήμερα, Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου θα προβληθεί στο Κινηματοθέατρο Αστόρια, ώρα 21:00μμ, η ταινία ''Με την πρώτη ματιά'' σε σκηνοθεσία του Ντανιέλ Ριμπέιρο.

Πρωταγωνιστούν: Γκιγιέρμε Λόμπο, Φάμπιο Άουντι, Τες Αμορίμ, Λουτσία Ρομάνο

Υπόθεση:

Ο Λεονάρντο, ένας τυφλός έφηβος από τη Βραζιλία, κάπου ανάμεσα στην υπερπροστατευτική μητέρα του και τους “νταήδες” του σχολείου, προσπαθεί να βρει τον χώρο, τη φωνή και την ανεξαρτησία του. Όταν στο σχολείο έρχεται ένας νέος μαθητής, ο Γκαμπριέλ, ο Λεονάρντο θα αισθανθεί για πρώτη φορά την καρδιά του να χτυπάει διαφορετικά. Η κολλητή του φίλη, Τζιοβάννα, (η οποία κρυφά τρέφει συναισθήματα για εκείνον) θα αρχίσει να ζηλεύει αυτή τη νέα φιλία, και οι ισορροπίες μεταξύ τους θα αλλάξουν.

Η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Ντανιέλ Ριμπέιρο, μιλά για τη διαφορετικότητα, τον σχολικό εκφοβισμό/bullying και τον έρωτα, συνθέτοντας ένα τρυφερό δράμα ενηλικίωσης. Η ταινία τιμήθηκε με το βραβείο Teddy, καθώς και το βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών στο Φεστιβάλ Βερολίνου το 2014, ενώ στο 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας “Νύχτες Πρεμιέρας” κέρδισε το Βραβείο Κοινού.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ