22 Μαΐου 2019: Τότε που το ποδόσφαιρο ένωνε το διχασμένο εκλογικά Ηράκλειο

Το μπαράζ μπαράζ παραμονής για τον ΟΦΗ, και ανόδου για τον Πλατανιά στη Σούπερ Λιγκ, είχε συμπέσει με τις κεντρικές προεκλογικές εκδηλώσεις των υποψήφιων δημάρχων Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινού και Γιάννη Κουράκη, ελάχιστες μέρες πριν τον α’ γύρο των δημοτικών εκλογών

Τέτοιες μέρες πέντε χρόνια πίσω, η Κρήτη ποδοσφαιρικά είχε μοιραστεί στα ... δύο, το ίδιο όμως και το Ηράκλειο... πολιτικά και εκλογικά!

Το μπαράζ μπαράζ παραμονής για τον ΟΦΗ, και ανόδου για τον Πλατανιά στη Σούπερ Λιγκ, είχε συμπέσει με τις κεντρικές προεκλογικές εκδηλώσεις των υποψήφιων δημάρχων Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινού και Γιάννη Κουράκη, ελάχιστες μέρες πριν τον α’ γύρο των δημοτικών εκλογών. 22 Μαΐου του 2019 έδειχνε το ημερολόγιο και στο κέντρο του Ηρακλείου, οι συνδυασμοί των δύο παρατάξεων προετοιμάζονταν εντατικά, ενόσω έριχναν κλεφτές ματιές στην τηλεόραση!  Την ίδια στιγμή, στο “Γεντί Κουλέ”, όλοι κρατούσαν την ανάσα τους και τα κεφάλια τους από την αγωνία και την απελπισία: Ώσπου το “τυφλό” χτύπημα φάουλ του Αντίλ Ναμπί σε “νεκρό” χρόνο, έδωσε το “φιλί” της ζωής στον ΟΦΗ, κρατώντας τον στη μεγάλη κατηγορία!

Φίλοι και των δύο συνδυασμών της “Δύναμης Πολιτών” του τότε εν ενεργεία δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού, και του “Ηράκλειο 3.7.5” του προκατόχου του και εκ νέου διεκδικητή της δημαρχίας Γιάννη Κουράκη, έχασαν και ξαναβρήκαν το ... “φως” τους: εκστασιασμένοι έφυγαν δρομαίοι... στο άγνωστο, απ’ τα σημεία των συγκεντρώσεων, οι μεν του κ. Λαμπρινού έξω από το κινηματοθέατρο Αστόρια, οι δε του κ. Κουράκη απ’ την πλατεία Ελευθερίας, πανηγυρίζοντας σαν... τρελοί την παραμονή του ΟΦΗ!

Κάπου στο ενδιάμεσο, τη “νεκρή ζώνη” που μετατράπηκε στην... “ασπρόμαυρη” γραμμή της πολιτικής ειρήνευσης και απόλυτης συμφιλίωσης, συναντήθηκαν και με άλλους φίλους του Ομίλου που είχαν αφήσει αίφνης τις γύρω καφετέριες! Όλοι έγιναν μια αγκαλιά! Εκείνη τη βραδιά επιβεβαιώθηκε ότι το ποδόσφαιρο ενώνει. Αλλά και ένας Άγγλος με πακιστανικές ρίζες και κρητική κουζουλάδα, ο Αντίλ Ναμπί, που κατά τη δική του παραδοχή “δεν ήξερε τι έκανε και τι γινόταν”, αναγορεύτηκε αριστίνδην... δήμαρχος Ηρακλείου: έστω και για μία νύχτα, μα τι νύχτα!

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ