Το... αδιαχώρητο για παιχνίδια στο χιόνι - Βίντεο και φωτογραφίες

Κυριακάτικες βόλτες και... κυκλοφοριακό κομφούζιο στις ορεινές περιοχές της Κρήτης

Η κακοκαιρία "Μπάρμπαρα" πέρασε, άφησε όμως σημαντικό αποτύπωμα στην Κρήτη. Όπως ήδη γράψαμε, είχαμε τις προηγούμενες ημέρες εκτεταμένη χιονοκάλυψη στις ορεινές περιοχές του νησιού, γεγονός που καταγράφηκε και από τους μετεωρολογικούς σταθμούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση τις καταγραφές στον χιονομετρικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr που λειτουργεί τα τελευταία πέντε χρόνια στην περιοχή του Ψηλορείτη (κοντά στα Ανώγεια) σε υψόμετρο 1480 μέτρων, το ύψους του χιονιού στις 5 Φεβρουαρίου ήταν περίπου στα 16 εκατοστά, ενώ μετά από τη μεγάλης διαρκείας χιονόπτωση της κακοκαιρίας, το ύψος χιονιού έφτασε στις 8 Φεβρουαρίου τα 135 εκατοστά. 

Πέρα από τα καλά νέα για την επάρκεια νερού στην Κρήτη το επόμενο διάστημα, οι χιονισμένες περιοχές αποτέλεσαν, όπως ήταν αναμενόμενο και πόλο έλξης για τους εκδρομείς του Σαββατοκύριακου. 

Είναι χαρακτηριστικές οι κυριακάτικες εικόνες από την περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου, τα Ανώγεια , αλλά και την περιοχή του Ομαλού στα Χανιά.
 

Χιόνια Οροπέδιο
Εικόνα από το Οροπέδιο Λασιθίου - Φωτογραφία Γ. Σιγανός


 

Χιόνια Οροπέδιο
Οροπέδιο Λασιθίου - Φωτογραφία Γ. Σιγανός

 

Χιόνια Ανώγεια
Ανώγεια - Φωτογραφία Νίκος Μανουσάκης


 

Χιόνια Ανώγεια
Ανώγεια - Φωτογραφία Νίκος Μανουσάκης

 
 

Ομαλός Χιόνια
Ομαλός Χανίων - Φωτογραφία zarpanews.gr

 
 

Ομαλός Χιόνια
Ομαλός Χανίων - Φωτογραφία zarpanews.grφωτογραφίες και βίντεο: Despoina Athanasaki-kasotakiΦωτογραφία εξωφύλλου: Οροπέδιο Λασιθίου - Γιάννης Σιγανός
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ