Αίθουσα του ευρωκοινοβουλίου παίρνει το όνομα «Ανδρέας Παπανδρέου»

Αίθουσα του ευρωκοινοβουλίου παίρνει το όνομα «Ανδρέας Παπανδρέου»

Η τελετή ονομασίας θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη (06/07) παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη μετά από πρωτοβουλία που είχε αναλάβει ο ίδιος για να τιμήσει τον πρώην πρωθυπουργό και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ

Μια από τις πιο σημαντικές αίθουσες του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο Στρασβούργο παίρνει το όνομα «Ανδρέας Παπανδρέου».

Η τελετή ονομασίας θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη (06/07) παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη μετά από πρωτοβουλία που είχε αναλάβει ο ίδιος για να τιμήσει τον πρώην πρωθυπουργό και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Ο ευρωβουλευτής και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είχε την ιδέα, την οποία και προώθησε στους ευρωπαϊκούς θεσμούς οι οποίοι κατέληξαν θετικά πριν από μερικούς μήνες.

Στην τελετή εγκαινίων του Αμφιθεάτρου με το όνομα «Ανδρέας Παπανδρέου» θα βρίσκεται σε περίοπτη θέση η φωτογραφία του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και λίγους μήνες μετά θα τοποθετηθεί και προτομή του μέσα στην αίθουσα.

Στην τελετή που θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια έχουν προσκληθεί μέλη της οικογένειας Παπανδρέου, ενώ παρέμβαση μέσω Skype θα κάνει ο πρώην πρωθυπουργός και γιος του Ανδρέα, Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκη, που τιμά με αυτόν τον τρόπο τον ιδρυτή του κόμματος του οποίου τώρα ο ίδιος ηγείται, θα μιλήσει για το έργο και την παρακαταθήκη που άφησε στην Ελλάδα ο Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά και για την Ευρώπη που οραματιζόταν.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί ένα βίντεο με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες του πρώην πρωθυπουργού όπως την κίνηση των 6 για την Ειρήνη που είχε με δίκη του πρωτοβουλία δημιουργήσει με τη συμμετοχή του Ούλοφ Πάλμε, πρώην πρωθυπουργού της Σουηδίας που δολοφονήθηκε, της προέδρου της Ινδίας Ιντίρα Γκάντι, του Ισπανού πρωθυπουργού Φελίπε Γκονζάλες και άλλες διεθνείς πολιτικές προσωπικότητες.

 

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και θα μιλήσουν η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών καθώς και εκπρόσωποι σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων.

Πηγή: CNN Greece

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ