Άμεση αντίδραση από τη Λότζια για τη σημερινή εικόνα της 1866

Απάντηση στο σχόλιο του Cretalive για τις εικόνες ντροπής υπό τα βλέμματα των ξένων τουριστών!

Απάντηση στο σχόλιο μας για τις πρωινές εικόνες από την παραδοσιακή αγορά(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), δίνουν κύκλοι της Λότζια, σημειώνοντας σχετικά:

"Η συμμετοχικότητα αποτελεί απαραίτητο στοιχείο της δημοκρατικής διακυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής και ο Αλέξης Καλοκαιρινός το γνωρίζει, το σέβεται και το εφαρμόζει.
Με αφορμή τη συζήτηση που εκτυλίσσεται το τελευταίο 24ωρο γύρω από την ορθή χρήση της οδού 1866 από τους επαγγελματίες, αξίζει να θυμηθούμε ότι ο Δήμαρχος Ηρακλείου τους είχε ενημερώσει προ καιρού για το όραμα της Δημοτικής Αρχής στο οποίο – με εξαίρεση την απομάκρυνση των παράνομα τοποθετημένων προθηκών στον πεζόδρομο – συμφώνησαν. Τότε συζητήθηκε η αναβάθμιση της συνολικής εικόνας της οδού προκειμένου να αποκτήσει ξανά την αίγλη και την εικόνα της παραδοσιακής αγοράς της πόλης η οποία θα μπορεί να λειτουργήσει ως πόλος έλξης με άνετη πρόσβαση και συνθήκες που θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα και την εμπορική της αξία όπως είχε δηλώσει ο Καλοκαιρινός.
Σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκε και η κατασκευή ενιαίου στεγάστρου σε εκείνη τη συνάντηση. Με απλά λόγια, ήταν ξεκάθαρη η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να αλλάξει την εικόνα της 1866 με τέτοιο τρόπο ώστε να ωφεληθεί η πόλη αλλά και οι επιχειρηματίες. Και πλέον είναι ξεκάθαρο ότι σκοπεύει να προχωρά με αποφασιστικότητα, στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα ότι δεν θα υποχωρεί στις πιέσεις συμφερόντων των λίγων, αλλά θα υπερασπίζεται ανυποχώρητα το κοινό καλό.
Σε αυτή την προσπάθεια, καθένας οφείλει να κάνει ότι του αναλογεί."

 

Δείτε επίσης

Εικόνες ντροπής υπό τα βλέμματα των ξένων τουριστών!

"Καταδρομική επίθεση" του Δήμου Ηρακλείου στην κεντρική αγορά καταγγέλλουν οι έμποροι 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ