Άμεση αντίδραση του Δήμου Χερσονήσου - Απελευθερώθηκε το πεζοδρόμιο!

Μετά τη δημοσίευση της επιστολής πολίτη στο Cretalive, ο Δήμος παρενέβη αποκαθιστώντας την νομιμότητα

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Χερσονήσου στο πρόβλημα που επισήμανε αναγνώστης του Cretalive, μέσω επιστολής που δημοσιεύτηκε (δείτε εδώ) και καταδείκνυε την παράνομη κατάληψη πεζοδρομίου από τραπεζοκαθίσματα καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στον παραλιακό δρόμο των Γουβών.

Από τον Δήμο Χερσονήσου, όπως επισημαίνει σε απάντησή του ο Δήμαρχος Ζαχαρίας Δοξαστάκης, "κατόπιν της καταγγελίας – ανάρτησης σχετικής φωτογραφίας, "διενεργήθηκε χθες αυτοψία από την Δημοτική Αστυνομία Δήμου Χερσονήσου για παράνομη/αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου (πεζοδρομίου) και ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία".

Μάλιστα, σημειώνει ο Δήμαρχος, "ενημερώνουμε τους πολίτες ότι η ανταπόκριση του Δήμου Χερσονήσου είναι άμεση σε παρόμοιες αναφορές, ως άλλωστε οφείλει, καθώς το δικαίωμα ασφαλούς μετακίνησης σε δημόσιους χώρους είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Η δημοτική μας αρχή δίνει ιδιαίτερη έμφαση και προτεραιότητα σε ζητήματα που αφορούν σε πολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, αλλά και σε «αντικοινωνικές συμπεριφορές» που επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινή διαβίωση των πολιτών. Υπενθυμίζουμε ότι οι καταγγελίες πρέπει να προωθούνται στις αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπισή τους".

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ